Lyst brytebrød med valmuefrø
Et lyst brytebrød egner seg til både rekemiddagen og til koldtbordet. Det er luftig og lett, og kan også brukes som erstatning for hamburgerbrød. Har du brytebrød til overs etter middagen smaker de nydelig til lunsj dagen etter.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og 3 ss Flytende Melange i en bakebolle.
2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til den er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la deigen stå til heving på et lunt sted i 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
4. Pensle en paiform på 26 centimeter med Flytende Melange.
5. Del deigen i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem tett inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
6. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
8. Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg og dryss over valmuefrø.
9. Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
10. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.
Kommentarer