Lefser er norsk tradisjonsmat på sitt beste, og før i tiden hadde gjerne hver bestemor sin egen oppskrift. Har du aldri laget lefser før, er dette en fin oppskrift å starte med. Lefsene kan lages på vanlig jernstekepanne istedenfor takke, så du trenger ikke noe ekstrautstyr. Oppskriften gir cirka 10 deilige lefser med kanelfyll.

Ingredienser

1 porsjon

Lefser

50 gram Melange
3 dl melk
10 dl siktet hvetemel, pluss litt ekstra til utbaking
1 ss sukker
0.5 ts bakepulver
0.25 ts hornsalt

Kanelfyll

50 gram sukker
100 gram Olivero Original
1 ss kanel

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • russel

    Hei.
    Jeg har en venn i USA som har norskt blod i årene.
    Han ønsker seg en oppskrift på lefser eller klenning på engelsk.
    Med riktig amerikanske mål og temperatur.
    Takk for hjelpen ❤

    • lilian.johnston

      Hei Anne-Lene! Takk for din henvendelse. Vi har ikke oppskrifter på engelsk, men jeg vil tro det er lett å finne oppskrifter på lefse med amerikanske mål hvis han søker i Google. Lykke til! 🙂

  • burdette

    Hei. Kan lefsene fryses?

    • lue_mcdermott

      Hei Nina! Ja, lefsene kan fryses. Lykke til med baksten! 🙂

  • rollin

    Kan dere bytte ut D-vitaminet i den blå Melange’en, så den også blir vegansk?

    • scarlett.quigley

      Hei Hanne! Takk for henvendelsen, og beklager sent svar. Dette er noe vi jobber med, og det er kun er et spørsmål om tid før den etterspurte endringen gjøres. Ha en fin onsdag videre! 🙂

  • orville

    Kan man bruke natron i stede for bakepulver ?

    • wilson

      Hei Sofie! Nei, du kan ikke erstatte bakepulver med natron i denne oppskriften. For at natron skal fungere som hevemiddel må det også være syrlige ingredienser i deigen, og det finnes ikke i denne lefseoppskriften. Lykke til! 🙂

  • jewel_pouros

    Kan man bruke ekte smør istedenfor melange?

    • sadie.ledner

      Ja, det kan du, Kristin! God lefsebakst! 😊

  • agustina.nienow

    Kan du bruke normal salt istedenfor hornsalt?

    • kenton

      Hornsalt, også kalt hjortetakksalt, er ikke egentlig salt men et hevemiddel. Dersom du ikke har det kan du eventuelt forsøke med bakepulver i stedet. Lykke til 😊

  • stephen_kessler

    Kan man bruke flytende melange istedenfor?

    • muhammad_barton

      Hei! Nei, det vil ikke bli samme resultat hvis du benytter flytende Melange i fyllet, så det vil vi ikke anbefale i denne oppskriften.

      • marcelino.bradtke

        Du tenger ikke å skrive at du ikke anbefaler andre om å ikke lage denne desseren fordi at kan hende at det er noen som vil lage det. Bare så du vet det til neste gang.

        • susie

          Hei Natalie! Det er ikke oppskriften vi ikke anbefaler, men bruken av Flytende Melange i stedet for vanlig Melange og Olivero. Grunnen til det er ulike bakeegenskaper på de forskjellige produktene og det blir enklere å lykkes dersom man følger oppskriften så nøye som mulig og bruker de ingrediensene som står der.

          Ut over det anbefaler vi selvsagt alle å lage disse deilige lefsene. Det er kjempegod turmat, for eksempel. Vennlig hilsen Anne Cathrine 😊

    • precious

      Hei, jeg brukte flytende men jeg brukte samme fremgangsmåte som oppskriften og mine blei fine sånn sett 😊 Så selv om noen ikke anbefaler så er d bare å prøve

      • kailey

        Hei Trine Jeanette! Så flott at du fikk det til med flytende Melange, takk for at du deler! 🙂

  • jefferey

    Kan melange brukes i stedet for Olivero?

    • casimer

      Ja, du kan bytte ut Olivero med det du måtte foretrekke av margarin og smør 😊Lykke til med baksten!

  • uriah.wunsch

    Kan jeg bytte Melange med smør?

    • minnie_pfannerstill

      Ja, det kan du 😊God bakelyst!

  • alicia_dickens

    Kan man lage deigen dagen før man skal bruke den og la den stå over natten i kjøleskap?

    • eusebio_jacobs

      Det burde gå fint, men vi har ikke forsøkt dette selv så det er litt vanskelig å si om resultatet blir det samme. Hvis du prøver deg litt frem her så vil vi gjerne høre hvordan det går. Det kan være flere som gjerne vil vite dette 😊

  • westley

    Ikke smør lefsene før de er avkjølt (det er min erfaring).

    • roel

      Hei Bjørg! Det stemmer. 😊Når lefsene er avkjølt kan du smøre dem med kanelfyll, brette i to og dele dem opp i ønsket størrelse. God bakelyst!

  • nina.barton

    Kan en fryse lefsene?

    • alfonzo

      Hei Eli! Det kan man fint gjøre 🙂

      • lottie

        Er nettopp ferdig med en deig. Synes de ble litt harde. Hva har jeg gjory feil. Skal det være brune flekker på lefsene når en har steikt de?

        • claudia

          Beklager sen tilbakemelding, Eli!
          Denne deigen skal helst ikke jobbes for mye med for å gå et godt resultat. Det kan også være lurt å holde litt igjen på melet og heller jobbe inn akkurat det du trenger dersom deigen virker for klissete.
          Ellers er det helt naturlig lefsene får mørke flekker når de stekes, akkurat som på bildet på denne siden 😊

  • reilly.bernhard

    Ser at man i tradisjonelle oppskrifter bruker rømme/kulturmelk i lefsene, kan man erstatte noe av melken med disse produktene?

    • leone

      Eller forsåvidt også sirup….

      • dion_jerde

        Hei, Håkon! Vi har ikke testet denne oppskriften med andre ingredienser enn de som er nevnt her, men tenker litt av melken fint kan erstattes med kulturmelk eller kefir. Det vil gi herlig, frisk smak. Anbefaler at du prøver deg litt frem 😊Lykke til med bakingen!

  • lester.bradtke

    Er det mulig å gå oppskrift på klenning ?

    • ethel

      Takk for innspillet, Vigdis! Det skal vi sette på blokka 😊Tenker du da på klenning fylt med smør og sukker?

  • royal.bergnaum

    Disse blir sikkert gode 😋
    Kan jeg bruke ussaltet margarin istedenfor vanlig Melange ?

    • jason_jacobi

      Hei Odd-Egil, med mindre du har en helsemessig grunn til å unngå salt helt, ville jeg nok brukt en margarintype med litt salt i for å balansere sødmen i oppskriften litt. Lykke til 🙂