
Lammekoteletter med rotgrønnsaker
Lammekoteletter er enkel og god kosemat. Sammen med rotgrønnsaker i ovnen har du en nydelig rett som hverken krever mye arbeid eller oppvask. Perfekt etter en tur i skogen eller når du får mange gjester på besøk.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Forvarm ovnen til 210 grader varmluft (eller 225 grader over- og undervarme).
2. Rør sammen flytende Melange, finhakket rosmarin og finhakket hvitløk i en bolle. Smak til marinaden med sitronsaft, revet sitronskall, honning, salt og pepper.
3. Skrell og rens løk og rotgrønnsakene. Skjær grønnsakene i noenlunde like staver og båter, og ha alt i en stor ildfast form. Hell over halvparten av marinaden og bland godt sammen.
4. Rotgrønnsakene skal stekes midt i ovnen i cirka 30 minutter, til de er møre. Rør gjerne om på grønnsakene en gang underveis. De siste 8 til 10 minuttene av steketiden stekes lammekotelettene sammen med grønnsakene.
5. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med litt flytende Melange. Tørk lammekotelettene med kjøkkenpapir og brun kotelettene i cirka 2 minutter på hver side.
6. Pensle lammekotelettene med resten av marinaden og legg dem over i den ildfaste formen sammen med rotgrønnsakene. Stek kotelettene videre i ovnen i 8 minutter for saftig, rosa kjerne, 10 minutter for å få gjennomstekte koteletter.
7. Lammekoteletter og rotgrønnsaker smaker nydelig med en god rødvinssaus, fløtegratinerte poteter eller hjemmelaget potetmos.
Prøver denne i dag, men uten hvitløk og honning.tar og noen tomater i formen.
Hei Aud, så hyggelig at du vil prøve oppskriften men tilpasse den etter egen smak. Tomater er nok veldig godt i formen, det også. God middag, håper den faller i smak 🙂
Alt klart for en nydelig middag i dag, tror jeg har potetene i formen ja 🤗🤗
Håper det smaker! 😊
Høres godt ut, tenker jeg prøver den.
Trenger vel ikke fløtegratinerte eller potetmos til dette – potetene ville jeg bakt sammen med rotgrønnsakene, men smak og behag selvsgt.
Hei Eirin, her kan nok flere ting funke fint som tilbehør. Din variant med poteter sammen med grønnsakene, høres nydelig ut 🙂
Hei Ruth, så hyggelig at du vil teste denne! Håper den faller i smak 🙂