Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familie eller gjester. Når du først har fått alt i gryta lager den seg selv på komfyren. Lammegryten kan også langtidskokes i ovnen, da trenger den 3 til 4 timer på 120 grader. Bruk da en gryte med lokk som tåler å stå i ovnen. Uansett om du velger denne metoden eller fremgangsmåten som er beskrevet under, er resultatet mørt lammekjøtt og deilige rotgrønnsaker med masse smak.

Ingredienser

4 porsjon

600 gram grytekjøtt av lam (uten ben)
2 stk løk
3 fedd hvitløk
200 gram gulrot
200 gram sellerirot
150 gram persillerot
2 ss vann
400 gram hermetiske cherrytomater eller hakkede tomater (1 boks)
6 dl grønnsakbuljong- eller kraft
2 ss tomatpuré
1 ss dijonsennep
1 stk laurbærblad
1 ts paprikapulver
2 ts flaksalt
0.5 ts pepper
2 stilker fersk timian

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer