
Lammegryte med rotgrønnsaker
Lite smaker bedre enn en smaksrik og varmende lammegryte på kjølige dager. Dette er også en lettvint søndagsmiddag til familie eller gjester. Når du først har fått alt i gryta lager den seg selv på komfyren. Lammegryten kan også langtidskokes i ovnen, da trenger den 3 til 4 timer på 120 grader. Bruk da en gryte med lokk som tåler å stå i ovnen. Uansett om du velger denne metoden eller fremgangsmåten som er beskrevet under, er resultatet mørt lammekjøtt og deilige rotgrønnsaker med masse smak.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Tørk lammekjøttet godt med kjøkkenpapir. Kjøtt med tørr overflate er lettere å brune.
2. Skjær kjøttet i cirka 3×3 centimeter store terninger.
3. Finhakk løk og hvitløk.
4. Skrell gulrot, sellerirot og persillerot og del i terninger, cirka 2×2 centimeter.
5. Varm opp halvparten av mengden med Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttet i flere omganger. Dette forhindrer at pannen kjøles ned, noe som gjør at kjøttet koker i sin egen saft, i stedet for å få fin stekefarge. Legg ferdig brunet kjøtt over i en stor gryte.
6. Senk temperaturen på stekepannen til medium og varm opp resten av Flytende Melange. Tilsett finhakket løk og hvitløk og la det surre under omrøring til løken er blank og myk. Ha løken over i gryta med kjøttet.
7. Kok opp vann i stekepannen slik at du får med alle de gode smakene som ligger igjen. Hell væsken over i gryta.
8. Ha gulrot, sellerirot, persillerot og hermetiske tomater over i gryta.
9. Fyll på med buljong/kraft til væsken så vidt dekker kjøttet og grønnsakene.
10. Rør inn tomatpuré, sennep, laurbærblad og paprikapulver. Smak til med salt og pepper.
11. La alt koke opp. Senk temperaturen og la lammegryta småputre i cirka 1 time, eller til kjøttet er mørt og godt.
12. Tilsett fersk timian cirka 10 minutter før servering.
Tips!
Lammegryten smaker ekstra godt med denne oppskriften på hjemmelaget potetmos.
Kommentarer