Kyllinggryte med sopp og bacon
Her får du en nydelig, kremet kyllinggryte med mye smak. Baconet sørger for en herlig røkt smak, mens umamismaken fra soppen gjør smaksopplevelsen komplett. Og det beste av alt? Den lages på under en halvtime! Perfekt når du ikke har så mye tid til middagslagingen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Del opp bacon i strimler. Finhakk løk og hvitløk.
2. Varm opp en stekepanne på høy varme med Flytende Melange. Ha i baconstrimlene og stek til de er gylne og sprø. Flytt baconet over på en tallerken med kjøkkenpapir og la det renne av seg. La fettet ligge igjen i pannen.
3. Sett stekepannen tilbake på varmen og ha i løk og hvitløk. La det surre til løken er myk, men ikke brunet. Tilsett soppen og la det surre i 2 minutter til. Ha løken, hvitløken og soppen over på tallerkenen med bacon. La fettet ligge igjen i pannen.
4. Sett stekepannen tilbake på varmen. Ha i kyllingstrimlene og stek til de er gylne på alle sider. Skru temperaturen på platen ned til middels. Ha bacon, løk, hvitløk og sopp tilbake i pannen og bland alt godt sammen. Hell over kyllingbuljong og la den koke opp.
5. Tilsett fløte og ta stekepannen av varmen så fort den koker. Smak til med salt og pepper.
6. Server gryta med ris, kokte eller ovnsbakte poteter, eller kokt pasta.
Kan denne fryses tror du?
Hei Gry Elisabeth! Ja denne kan du fryse, lykke til! 🙂
Et tips er å blande i Soyasaus i tillegg til buljongen.
Nam, nam, takk for tipset, Jakob! 🙂
Veldig god – serverte med ris. Savnet noe grønt i, så neste gang blir den med sukkererter eller brokkoli. Lett å lage, anbefales! 🙂
Hei Kristine! Takk for hyggelig tilbakemelding og gode tips til å få inn litt mer grønnsaker 😊
1dl veske?
Det er 1 dl kraft/buljong og 2 dl kremfløte til 4 porsjoner. Du kan selvsagt øke væskemengden dersom du vil ha mer saus 😊
Kjempegodt! Stor favorit her i hus til både store å små. Perfekt hverdagsmiddag som er kjapp å lag 😀👍🏼
Takk for fin tilbakemelding, Frida! Det er alltid gøy å høre når oppskriftene våre faller i smak 😊
Går vel greit med matfløte også? 😊
Hei Trine, det går nok helt fint. Blir nok bare litt tynnere i konsistensen 🙂
blir den for tynn, rør ut litt mel eller potetmel i en kopp og hell oppi gryta, da blir den perfekt:)
Veldig flott gryte.
Tar ca 2,5 t å tiberede😊
Hei Sverre, og takk for tilbakemelding! La du til noe eller justerte etter egne preferanser, som førte til at det tok så mye lenger tid, mon tro? Glad den falt i smak, uansett 🙂
Laget dette på en halvtime og smakte fantastisk😊😊
Hei Kari, godt å høre at retten fungerte som kjapp og deilig hverdagsmiddag 🙂
Hei! Tenkte å prøve meg på denne retten, men savner litt farger. Forslag til noen grønnsaker som kan passe i gryta?:-)
Hei Madeleine, og takk for tilbakemelding! Farger kan gjøre mye for opplevelsen 😍 Hva med søt paprika og gulrøtter i strimler?
Paprika, brokkoli, det funker bra
God idé, Per Anton 🙂
Var veldig god. Brukte ris til og syntes det passet godt .
Hei Gerd, så hyggelig at den falt i smak 🤗 Riktig fin helg til deg!
Gryten var veldig god, men passet ikke helt med ris. Kan tenke meg ovnsbakte poteter ville vært bedre.
Hei Kent, og takk for tilbakemelding! Ja, her er det nok litt smak og behag, og ovnsbakte poteter er sjelden feil 😋 Ha en fin dag videre!
Eg likte dette ikkje da smakte dritt
Så leit at du ikke likte oppskriften, Knut 😔