Kylling med grønnsaker
Kylling med stekte grønnsaker er en lettvint hverdagsmiddag, og med denne oppskriften blir den perfekt stekt og saftig.
Ingredienser
Poteter, ris eller brød
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun, holder pannen 180 grader og er klar for kyllingen.
2. Legg kyllinglårene i pannen og stek dem på begge sider til de får en fin brunfarge.
3. Ta kyllingen ut av pannen og stek de oppkuttede rotgrønnsakene i noen minutter.
4. Legg kyllingen tilbake i pannen, tilfør en skvett vann og legg et lokk over pannen.
5. Skru ned varmen og la det syde noen minutter, til kyllingen er gjennomstekt.
6. Er du usikker på om kyllinglårene er gjennomstekt kan du undersøke dette med å stikke en kniv inn i leddet på låret og se fargen på saften som kommer ut. Er denne blank er kyllingen ferdigstekt, er den rød så må kjøttet trekke litt til.
7. Anrett grønnsakene på tallerkenene og bruk kraften fra pannen som saus.
8. Ønsker du en litt tykkere saus kan du røre ut litt maisenna med vann, og ha i kraften fra pannen for å jevne den. Gi det hele et oppkok.
Tips!
Dryss gjerne litt oliven og fersk estragon over før servering.
Kommentarer