Kransekake
Kransekake er en skikkelig festkake du finner på kakebordet ved store og små begivenheter. Den kan enkelt tilpasses til enhver anledning, uansett om det er bryllup, dåp, jul eller 17. mai, ved å velge tilhørende pynt. Oppskriften gir cirka 16 ringer.
Ingredienser
Kransekakemasse
Glasur
Slik gjør du
Kransekakemasse
Tips!
Kaken kan lages av skåldede mandler og blir da lysere. Du kan også skålde halvparten av mandlene, eller lage kaken av uskåldede mandler. Les hvordan du skålder mandler her.
2. Ha mandlene i en foodprosessor eller blender, og kvern til de er helt finmalte. Bland inn melis.
3. Tilsett en og en eggehvite, og rør sammen med en sleiv til du har en fast deig.
Tips!
For at kransekaken skal holde formen og ikke ese ut i ringene, er det viktig at det ikke tilsettes for mye eggehvite. Hold derfor igjen den siste eggehviten. Deigen skal være fast, som marsipan.
5. La kransekakemassen stå i kjøleskapet over natten.
6. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
7. Trill ut kransekakemassen til fingertykke pølser, eller bruk en kjøttkvern med egnet hullskive.
8. Pensle kransekakeformene med Flytende Melange og dryss over litt semulegryn eller mel. Bruk glutenfritt mel her dersom du ønsker at kransekaken skal være helt fri for gluten.
9. Legg en deigpølse i formen og klipp av når du har fylt ringen.
10. Sett kransekakeformene på stekeplater og stek dem på midterste rille i cirka 10-15 minutter.
11. Avkjøl kransekakeringene helt før du tar dem ut av formene og over på en rist.
Glasur
1. Visp sammen eggehviten og tilsett sitronsaft. Spe på med melis til du har en litt tykk og kremet melisglasur.
2. Ha glasuren i en sprøytepose, og klipp et lite hull i tuppen. Lag et mønster på hver ring og sett ringene sammen til en høy kransekake før glasuren stivner.
3. Pynt med flagg og smell-bong-bonger.
4. Kransekaken bør oppbevares i en tett kakeboks, gjerne med en liten skive loff slik at kakeringene holder seg myke. Kransekake kan også fryses.
Kommentarer