Koteletter i ovn med rotgrønnsaker
Å steke koteletter i ovn gjør de både møre og saftige, og sammen med rotgrønnsakene får de ekstra god smak. Koteletter er dessuten raskt og enkelt å tilberede, og egner seg like godt til hverdag som helg.
Ingredienser
Grønnsaker
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Skrell pastinakk, sellerirot og søtpotet, og del dem opp i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter. Skrell gulrot og del i skriver.
3. Pensle en ildfast form med Flytende Melange og legg rotgrønnsakene over i formen. Krydre med salt og pepper, og stek på midterste rille i ovnen i 15 minutter.
4. Mens rotgrønnsakene er i ovnen, forberedes squash og koteletter.
5. Del squash i middels store biter på cirka 2 x 2 centimeter.
6. Dryss salt og pepper på begge sider av kotelettene.
7. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun er pannen klar for steking. Stek kotelettene i cirka 2 minutter på hver side for å få en fin stekeskorpe.
8. Ta ut den ildfaste formen med rotgrønnsakene og ha i bitene med squash. Legg kotelettene på toppen.
9. Tilsett vann og sett formen tilbake i ovnen på midterste rille. Stek videre i 15 minutter.
10. Server gjerne sammen med litt nykokte poteter.
Kommentarer