Klassisk ostekake
Denne ostekaken har alt – den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. I tillegg kan du pynte den med dine favorittbær, eller favorittsyltetøy, slik at den smaker akkurat slik du vil. Vi har pyntet ostekaken med jordbær og blåbær, slik at den er ekstra fin til 17. mai.
Ingredienser
Ostekake
Pynt
Slik gjør du
Ostekaken
1. Ha kjeksen i en plastpose og knus den med en kjevle til du får små smuler. Ha kjeksmulene i en bolle og bland sammen med smeltet Melange. Du kan også bruke en foodprosessor til dette steget.
2. Ha kjeksblandingen i en springform (20 cm), og trykk kjeksen godt ned i bunnen og litt oppover for å forme en liten kant. Sett formen med kjeksbunnen i kjøleskapet mens du lager ostekremen.
3. Ha kremost, melis, vaniljesukker og sitronsaft i en bolle, og pisk sammen til du har en jevn blanding.
4. I en annen bolle pisker du kremfløte til du har en krem som er myk og fast, men ikke for stiv.
5. Bland så den piskede kremen sammen med kremostblandingen til du har en jevn ostekrem som er fri for klumper.
6. Bre ostekremfyllet over kjeksbunnen og glatt den ut, slik at du har en jevn og fin ostekake.
7. Ha ostekaken i kjøleskapet og la den stå i minst tre timer, helst over natten.
Kan ostekake fryses
Hei Solveig! Ja, ostekaken kan fryses, men konsistensen på ostemassen kan endre seg, så det kan derfor være lurere å oppbevare den i kjøleskap. Den holder seg i minst tre til fire dager, så kanskje du ikke trenger å fryse den? Lykke til! 🙂
Kaken er kjempegod…men langt ifra samme høyde som på bildet😅
Hei Malin! Vi har brukt en 20 cm stor springform til denne oppskriften og da blir kaken ekstra høy. Men heldigvis blir smaken like god selv om ostekaken blir lavere 😊
Kaka ble kjempegod👍Brukte ikke gelatin, men piska kremen ekstra stiv😊Nytes på fjellhytta🇳🇴
Høres ut som den perfekte kaka å nyte på fjellet 😊
Må nok litt gelantin til ,bruker gjerne sitrongelepulver, for å få den stiv! 😊
Hei Jorun! Det er faktisk ikke nødvendig å bruke gelatin eller gelé i denne ostekaken. Den blir riktignok ikke like «stiv» som en som er laget med, men smaken og konsistensen blir himmelsk myk og god👍 Trikset er å piske kremfløten så stiv som mulig uten at den sprekker, for å få en luftig og fin ostemasse.
Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften en gang? Lykke til 😊
Bruker1 pk med sitrongele og 2 dl veske, saften av 1 boks mandarin + vann. Blir flott ostekrem av dette.
Det høres også veldig godt ut, Inger! Takk for tipset 😊
Uten gelantin ?
Det stemmer, Eldbjørg! Denne ostekaken lages uten gelatin 😊 Og den blir virkelig fløyelsmyk og god. Kanskje du lar deg friste til å prøve den? Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og å oppbevare kaken i kjøleskapet til rett før den skal serveres. Lykke til 😊
Skal det ikke være gelantin i ostekremen?
Hei Lillian! Denne ostekaken lages faktisk uten gelatin. Den blir ikke like «fast» som de man lager med gelatin, men den får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Ostekaken bør heller ikke stå for lenge av gangen i romtemperatur. Lykke til 😊
Stemmer det med 20 form?
Hvilken kremost er best å bruke?
Hei Kari Ann! Ja, det stemmer at vi har brukt en springform på 20 cm i diameter til denne oppskriften. Da blir ostekaken skikkelig høy og flott som på bildet. Men dersom du kun har 22 eller 24 cm så burde det også gå fint.
Når det gjelder kremost har vi brukt kremost naturell, enten fra TINE eller Philadelphia. Det er også mange som liker å bruke kremost med smak av mandarin/ananas for å få en annen smak. Lykke til 😊
Hei går det fint å bruke 2.5 dl kremfløte og 320 gram sjokolade-philadelphia? Må jeg kutte ned på melisen da?
Hei Stina!
Siden osten er søtere så kan det være du bør smake til ostemassen med litt og litt melis. Kanskje rør inn 20 gram av gangen. Det burde også gå fint med litt mindre kremfløte men konsistensen kan bli litt fastere siden det blir litt mindre krem i ostemassen. Lykke til men kakenbakingen 😊
Dårligggghhh☹️☹️☹️😳🤯
Hei Sander, det var synd den ikke falt i smak. Hva er din favorittkake?
Håper den er god
Skal overraske verdens beste lærer med den
Så hyggelig, Levine! Det må jo være verdens heldigste lærer 🙂 Håper den faller i smak!
Kjempe god oooskrift så lett og lage og veldig god
Jeg lagde den med Gryn kokos og raps til matlaging Istedenfor fløte blei nydelig
Takk for oppskrift😄
Gryn kokos..er det det samme som vanlig kokosmasse?
Gryr, heter den. Tine som har denne kremen som kan brukes på samme måte som kremfløte, både kaldt of varmt. Kjempegod for oss som ikke tåler melkeprodukter
Hei Mette, kan det ha vært Gryr kokos og raps du mente? Den skal i alle fall kunne brukes slik man bruker fløte. Hørtes supergodt ut, så takk for godt tips 🙂
Mangler det gelé eller gelatin?
Hei Kirsti! Dette er en oppskrift uten gelé – også kalt kremostekake. Den blir ikke like «fast» som en ostekake med gelatin men får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Lykke til 😊
Kaka ble kjempegod og jeg brukte ikke gelatin. Hadde godt smør i bunnen i stedet for margarin. Den kan med fordel lages en dag eller to før bruk, da sitter ostefyllet enda bedre. Dette blir en favoritt her i huset.
Så hyggelig å høre at kaken ble en suksess, Liv! Og takk for godt tips om å lage kaken på forhånd 😊