Denne ostekaken har alt – den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. I tillegg kan du pynte den med dine favorittbær, eller favorittsyltetøy, slik at den smaker akkurat slik du vil. Vi har pyntet ostekaken med jordbær og blåbær, slik at den er ekstra fin til 17. mai.

Ingredienser

1 porsjon

Ostekake

250 gram Digestivekjeks, eller Kornmo
150 gram Melange
300 gram kremost
60 gram melis
1 ts vaniljesukker
0.5 stk sitron, saften
3 dl kremfløte

Pynt

1 kurv jordbær
1 pk blåbær
100 gram hvit sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • braeden_schuppe

    Kan ostekake fryses

    • dewayne

      Hei Solveig! Ja, ostekaken kan fryses, men konsistensen på ostemassen kan endre seg, så det kan derfor være lurere å oppbevare den i kjøleskap. Den holder seg i minst tre til fire dager, så kanskje du ikke trenger å fryse den? Lykke til! 🙂

  • keaton

    Kaken er kjempegod…men langt ifra samme høyde som på bildet😅

    • monique

      Hei Malin! Vi har brukt en 20 cm stor springform til denne oppskriften og da blir kaken ekstra høy. Men heldigvis blir smaken like god selv om ostekaken blir lavere 😊

  • boyd

    Kaka ble kjempegod👍Brukte ikke gelatin, men piska kremen ekstra stiv😊Nytes på fjellhytta🇳🇴

    • percy_cruickshank

      Høres ut som den perfekte kaka å nyte på fjellet 😊

  • donavon_mclaughlin

    Må nok litt gelantin til ,bruker gjerne sitrongelepulver, for å få den stiv! 😊

    • claire

      Hei Jorun! Det er faktisk ikke nødvendig å bruke gelatin eller gelé i denne ostekaken. Den blir riktignok ikke like «stiv» som en som er laget med, men smaken og konsistensen blir himmelsk myk og god👍 Trikset er å piske kremfløten så stiv som mulig uten at den sprekker, for å få en luftig og fin ostemasse.

      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften en gang? Lykke til 😊

      • lauretta

        Bruker1 pk med sitrongele og 2 dl veske, saften av 1 boks mandarin + vann. Blir flott ostekrem av dette.

        • theo.kunze

          Det høres også veldig godt ut, Inger! Takk for tipset 😊

  • lenore

    Uten gelantin ?

    • ed

      Det stemmer, Eldbjørg! Denne ostekaken lages uten gelatin 😊 Og den blir virkelig fløyelsmyk og god. Kanskje du lar deg friste til å prøve den? Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og å oppbevare kaken i kjøleskapet til rett før den skal serveres. Lykke til 😊

  • giuseppe

    Skal det ikke være gelantin i ostekremen?

    • dagmar_fadel

      Hei Lillian! Denne ostekaken lages faktisk uten gelatin. Den blir ikke like «fast» som de man lager med gelatin, men den får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Ostekaken bør heller ikke stå for lenge av gangen i romtemperatur. Lykke til 😊

  • lina

    Stemmer det med 20 form?
    Hvilken kremost er best å bruke?

    • rosalind.dibbert

      Hei Kari Ann! Ja, det stemmer at vi har brukt en springform på 20 cm i diameter til denne oppskriften. Da blir ostekaken skikkelig høy og flott som på bildet. Men dersom du kun har 22 eller 24 cm så burde det også gå fint.

      Når det gjelder kremost har vi brukt kremost naturell, enten fra TINE eller Philadelphia. Det er også mange som liker å bruke kremost med smak av mandarin/ananas for å få en annen smak. Lykke til 😊

  • hilma

    Hei går det fint å bruke 2.5 dl kremfløte og 320 gram sjokolade-philadelphia? Må jeg kutte ned på melisen da?

    • stan

      Hei Stina!
      Siden osten er søtere så kan det være du bør smake til ostemassen med litt og litt melis. Kanskje rør inn 20 gram av gangen. Det burde også gå fint med litt mindre kremfløte men konsistensen kan bli litt fastere siden det blir litt mindre krem i ostemassen. Lykke til men kakenbakingen 😊

  • ignatius

    Dårligggghhh☹️☹️☹️😳🤯

    • gertrude

      Hei Sander, det var synd den ikke falt i smak. Hva er din favorittkake?

      • dawson_cruickshank

        Håper den er god

        Skal overraske verdens beste lærer med den

        • kali_kulas

          Så hyggelig, Levine! Det må jo være verdens heldigste lærer 🙂 Håper den faller i smak!

  • jayden

    Kjempe god oooskrift så lett og lage og veldig god
    Jeg lagde den med Gryn kokos og raps til matlaging Istedenfor fløte blei nydelig
    Takk for oppskrift😄

    • nicola_thompson

      Gryn kokos..er det det samme som vanlig kokosmasse?

      • joshuah.parisian

        Gryr, heter den. Tine som har denne kremen som kan brukes på samme måte som kremfløte, både kaldt of varmt. Kjempegod for oss som ikke tåler melkeprodukter

    • jannie.medhurst

      Hei Mette, kan det ha vært Gryr kokos og raps du mente? Den skal i alle fall kunne brukes slik man bruker fløte. Hørtes supergodt ut, så takk for godt tips 🙂

      • emmy_greenfelder

        Mangler det gelé eller gelatin?

        • ambrose

          Hei Kirsti! Dette er en oppskrift uten gelé – også kalt kremostekake. Den blir ikke like «fast» som en ostekake med gelatin men får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Lykke til 😊

          • evan.ondricka

            Kaka ble kjempegod og jeg brukte ikke gelatin. Hadde godt smør i bunnen i stedet for margarin. Den kan med fordel lages en dag eller to før bruk, da sitter ostefyllet enda bedre. Dette blir en favoritt her i huset.

          • rogelio_feil

            Så hyggelig å høre at kaken ble en suksess, Liv! Og takk for godt tips om å lage kaken på forhånd 😊