Denne ostekaken har alt – den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. I tillegg kan du pynte den med dine favorittbær, eller favorittsyltetøy, slik at den smaker akkurat slik du vil. Vi har pyntet ostekaken med jordbær og blåbær, slik at den er ekstra fin til 17. mai.

Ingredienser

1 porsjon

Ostekake

250 gram Digestivekjeks, eller Kornmo
150 gram Melange
300 gram kremost
60 gram melis
1 ts vaniljesukker
0.5 stk sitron, saften
3 dl kremfløte

Pynt

1 kurv jordbær
1 pk blåbær
100 gram hvit sjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • beryl_kilback

    Hei! Kan man lage denne i en form som er 26 cm i diameter? Må jeg evt velge to porsjoner?

    • rubie

      Hei Nora! Ja, du kan lage den i en form på 26 cm, men det beste er å doble oppskriften, eller lage 1,5 porsjon. Lykke til 🙂

  • brannon

    1 porsjon,et det en kake,eller et kakestykke

    • ivah.turcotte

      Hei Jorunn! 1 porsjon er en kake i en form på 20 cm i diameter. Lykke til! 🙂

  • jalyn_mayert

    Lager med sitron gelw i ostekremmen og aprikoslokk.skjokoladekjeks til bunnen tilsatte sjokopulver i kjeksen.og kutta ut mekis. Kaken ble perfekt og gikk fort her i huset.

    • kris

      Flott å høre at kaken ble en vinner i huset ditt, Tove! Takk for tipset om din egen vri, det skal vi prøve en dag. Kos deg med kakebakingen, og lykke til 🙂

  • jonas_klocko

    Rask og lage,og veldig god.😃❤️

    • nicolas_blick

      Så hyggelig at du liker denne oppskriften, Anne Brit! Lykke til med kaken! 🙂

  • mabelle

    Denne oppskriften er skikkelig god! Jeg prøvde og lage gelé under ostekremen og kaken smakte helt vidunderlig. ❤️😋

    • stanton.klein

      Så hyggelig at du er fornøyd med oppskriften, Silje! Tusen takk for tilbakemeldingen, og også tipset om å lage gelé under ostekremen. Det høres nydelig ut, og er noe vi må prøve en dag. Lykke til med baksten i sommer! 🙂

  • corbin.olson

    Veldig fin og enkel oppskrift, anbefalt 😁

    • harley.gerhold

      Så hyggelig at du anbefaler oppskriften vår, Eliza! Takk skal du ha, og god bakelyst i sommer 🙂

  • alexys.roberts

    Jeg baker ikke kaker, men denne oppskrift er helt super! Utrolig god og enkel OG uten gelatin heldigvis. Laget den mange ganger og alltid laktosefri. Takk for en god ostekake 🙂

    • pearlie

      Så hyggelig å høre at du liker både kaken og oppskriften, Lisbet! Vi er enige i at denne kaken er helt super, tusen takk for tilbakemeldingen. God bakelyst! 🙂

  • emmet

    Er ikke noen baker i utgangspunktet😀Lurer da på flg: Når det står 1 porsjon – er det mengden ingredienser dom passer til 20 cm form?

    • tiara

      Hei Berit! Ja, det stemmer. Lykke til! 😊

  • eleanore

    Kan man bruke bremykt isteden før Melange ?

    • abbie

      Hei Jenny! Vi synes selvfølgelig at kaken blir aller best med Melange, men det er ikke noe i veien for å bruke Bremykt hvis du foretrekker det. Lykke til med bakingen! 🙂

  • marquise_weber

    Nydelig kake!

    • declan

      Så hyggelig å høre at kaken faller i smak, Rigmor! Takk skal du ha for tilbakemeldingen, og god bakelyst! 😊

  • linnie

    Hvordan blir ostemassen stiv uten gelantin? Veldig skeptisk

    • mayra.konopelski

      Hei Anne! Ostemassen blir ikke like stiv som en som er laget med gelatin, men smaken blir enda bedre. Pisk kremfløten så stiv som mulig uten at den sprekker for å få en luftig og fin ostemasse. Håper du lar deg friste til å prøve! Lykke til! 😊

      • elza_fay

        Dere må redigere oppskriften ang den kremen. Når det står at den skal piskes «myk og fast men ikke for stiv» så er det veldig forvirrende når faktum er at den skal piskes så stiv som mulig. Da må dere heller skrive i oppskriften at den skal piskes så stiv som mulig, men ikke sånn at den sprekker. Ordlegging betyr alt når det for det meste er vanlige mennesker som bruker disse oppskriftene og ikke proffe kokker eller konditorer 😅

        • arlie.cassin

          Hei Cassandra! Det var leit å høre at du ikke er fornøyd med ordlyden i oppskriften. Den er brukt for å understreke at kremen ikke skal piskes så stiv som mulig, men bare til den er stiv nok til å være både fast og fremdeles myk. Piskes den så stiv som mulig har det lett for å bli en ødelagt krem som ikke egner seg i kaken. Håper det var litt oppklarende. Lykke til 😊

  • haskell_kuvalis

    Rart at det ikke er gele eller gelatin i. Ostekremen! Den blir ganske bløt. Smaken er god.

    • edd_vonrueden

      Ja, det er riktig at det ikke skal være gelatin i denne kremen. Noen mener at smaken blir best uten gelatin, Tone! Kos deg med ostekaken 🙂

  • george

    Jeg syns kake er god. Enkelt og raskt forberedelse.

    • marcellus

      Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Estela! Ja, vi synes denne ostekaken har alt – den smaker kjempegodt, er enkel å lage og ser kjempefin ut. God bakelyst! 🙂

  • elza

    Kan ostekake fryses

    • jonathan.bosco

      Hei Solveig! Ja, ostekaken kan fryses, men konsistensen på ostemassen kan endre seg, så det kan derfor være lurere å oppbevare den i kjøleskap. Den holder seg i minst tre til fire dager, så kanskje du ikke trenger å fryse den? Lykke til! 🙂

  • brandi_pfannerstill

    Kaken er kjempegod…men langt ifra samme høyde som på bildet😅

    • cleve_cole

      Hei Malin! Vi har brukt en 20 cm stor springform til denne oppskriften og da blir kaken ekstra høy. Men heldigvis blir smaken like god selv om ostekaken blir lavere 😊

  • cleveland

    Kaka ble kjempegod👍Brukte ikke gelatin, men piska kremen ekstra stiv😊Nytes på fjellhytta🇳🇴

    • haleigh

      Høres ut som den perfekte kaka å nyte på fjellet 😊

  • jennyfer.dare

    Må nok litt gelantin til ,bruker gjerne sitrongelepulver, for å få den stiv! 😊

    • aubrey_wolff

      Hei Jorun! Det er faktisk ikke nødvendig å bruke gelatin eller gelé i denne ostekaken. Den blir riktignok ikke like «stiv» som en som er laget med, men smaken og konsistensen blir himmelsk myk og god👍 Trikset er å piske kremfløten så stiv som mulig uten at den sprekker, for å få en luftig og fin ostemasse.

      Kanskje du lar deg friste til å prøve oppskriften en gang? Lykke til 😊

      • bruce_mccullough

        Bruker1 pk med sitrongele og 2 dl veske, saften av 1 boks mandarin + vann. Blir flott ostekrem av dette.

        • cary.goyette

          Det høres også veldig godt ut, Inger! Takk for tipset 😊

  • gaston

    Uten gelantin ?

    • bryce_ryan

      Det stemmer, Eldbjørg! Denne ostekaken lages uten gelatin 😊 Og den blir virkelig fløyelsmyk og god. Kanskje du lar deg friste til å prøve den? Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og å oppbevare kaken i kjøleskapet til rett før den skal serveres. Lykke til 😊

  • lambert

    Skal det ikke være gelantin i ostekremen?

    • isaias.mohr

      Hei Lillian! Denne ostekaken lages faktisk uten gelatin. Den blir ikke like «fast» som de man lager med gelatin, men den får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Ostekaken bør heller ikke stå for lenge av gangen i romtemperatur. Lykke til 😊

  • amber.lubowitz

    Stemmer det med 20 form?
    Hvilken kremost er best å bruke?

    • winifred

      Hei Kari Ann! Ja, det stemmer at vi har brukt en springform på 20 cm i diameter til denne oppskriften. Da blir ostekaken skikkelig høy og flott som på bildet. Men dersom du kun har 22 eller 24 cm så burde det også gå fint.

      Når det gjelder kremost har vi brukt kremost naturell, enten fra TINE eller Philadelphia. Det er også mange som liker å bruke kremost med smak av mandarin/ananas for å få en annen smak. Lykke til 😊

  • rollin

    Hei går det fint å bruke 2.5 dl kremfløte og 320 gram sjokolade-philadelphia? Må jeg kutte ned på melisen da?

    • jimmie

      Hei Stina!
      Siden osten er søtere så kan det være du bør smake til ostemassen med litt og litt melis. Kanskje rør inn 20 gram av gangen. Det burde også gå fint med litt mindre kremfløte men konsistensen kan bli litt fastere siden det blir litt mindre krem i ostemassen. Lykke til men kakenbakingen 😊

  • tad_beier

    Dårligggghhh☹️☹️☹️😳🤯

    • gilberto

      Hei Sander, det var synd den ikke falt i smak. Hva er din favorittkake?

      • santiago

        Håper den er god

        Skal overraske verdens beste lærer med den

        • maryjane.lebsack

          Så hyggelig, Levine! Det må jo være verdens heldigste lærer 🙂 Håper den faller i smak!

  • alan

    Kjempe god oooskrift så lett og lage og veldig god
    Jeg lagde den med Gryn kokos og raps til matlaging Istedenfor fløte blei nydelig
    Takk for oppskrift😄

    • lenna

      Gryn kokos..er det det samme som vanlig kokosmasse?

      • tanner_heathcote

        Gryr, heter den. Tine som har denne kremen som kan brukes på samme måte som kremfløte, både kaldt of varmt. Kjempegod for oss som ikke tåler melkeprodukter

    • anne

      Hei Mette, kan det ha vært Gryr kokos og raps du mente? Den skal i alle fall kunne brukes slik man bruker fløte. Hørtes supergodt ut, så takk for godt tips 🙂

      • kira.von

        Mangler det gelé eller gelatin?

        • juliet

          Hei Kirsti! Dette er en oppskrift uten gelé – også kalt kremostekake. Den blir ikke like «fast» som en ostekake med gelatin men får en herlig fløyelsmyk konsistens. Det viktigste å huske på er å piske kremen stiv nok (uten at den sprekker, selvsagt) og vende forsiktig sammen med ostemassen så mest mulig av luften bevares. Lykke til 😊

          • hettie_hane

            Kaka ble kjempegod og jeg brukte ikke gelatin. Hadde godt smør i bunnen i stedet for margarin. Den kan med fordel lages en dag eller to før bruk, da sitter ostefyllet enda bedre. Dette blir en favoritt her i huset.

          • ruby_schroeder

            Så hyggelig å høre at kaken ble en suksess, Liv! Og takk for godt tips om å lage kaken på forhånd 😊