Klassisk lammestek
Klassisk lammestek er en skikkelig festmiddag og hører for mange påsken til. Har du litt god tålmodighet og lar den steke lenge på lav temperatur, så er du sikret en saftig og smakfull lammestek. Stekesjyen som ligger igjen er dessuten rik på smak, og egner seg perfekt som kraft til saus. Beregn cirka 250 gram kjøtt per person.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Sett stekeovnen på 125 grader.
2. Tørk den surrede lammesteken godt med kjøkkenpapir og gni den inn med salt og pepper.
3. Varm opp Flytende Melange i en stekepanne på sterk varme og brun kjøttet i 2 minutter på alle sider. Legg lammesteken over i en ildfast form.
4. Del hvitløk og sitroner i to og legg i den ildfaste formen med rosmarin og timian. Hell i eplejuice.
5. Sett steketermometer i den tykkeste delen av lammesteken og sett formen på rist midt i stekeovnen. Når termometeret viser 65 grader er lammesteken medium stekt, ved 70 grader er den medium pluss. Steketiden vil variere ut fra vekten på lammsteken, men du kan beregne cirka 2 timer på en lammestek som veier 1,5 kilo.
6. La lammesteken hvile under aluminiumsfolie i 15-20 minutter før den skjæres opp. Skjærer du den opp for tidlig kan lammesteken bli tørr.
Tips!
Stekesjyen er full av god smak og passer ypperlig som saus. Bruk den gjerne som kraft i denne deilige rødvinssausen.
Kommentarer