Klassisk lammelår
Helstekt lammelår med hvitløk og rosmarin er en klassiker som for mange er synonymt med påske. Lammelåret lager nesten seg selv og er ideelt å servere når man er mange rundt bordet. Med steketermometer vet du nøyaktig når lammelåret er ferdig stekt og du får perfekt resultat hver gang. Server med en lettvint og smakfull saus som tilbehør.
Ingredienser
Lammelår
Saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Lammelår
1. Varm opp stekeovnen til 125 grader.
2. Gni inn lammelåret med salt og pepper. Del hvitløken i tynne båter. Stikk lommer i steken med en kniv og stikk inn hvitløksbåter og rosmarinkvaster. Pensle lammelåret med litt Flytende Melange, det gir et ekstra saftig resultat.
3. Del rødløken i seks båter og gulrøtter i cirka 5 cm store biter. Legg grønnsakene i en langpanne.
4. Legg lammelåret oppå grønnsakene og hell over 1 liter vann.
5. Stikk steketermometeret inn i lammelåret, men pass på at du ikke treffer beinet.
6. Når steketermometeret viser 50 grader, pensler du inn lammelåret med Flytende Melange. Gjenta dette 2 ganger den neste halvtimen for å få en fin bruning på kjøttet.
7. Stek lammelåret til steketermometeret viser 56 grader, dette vil ta cirka 2 til 3 timer avhengig av lårets størrelse, og la det hvile i minst 30 minutter før servering. Da vil kjernetemperaturen ha nådd 62 grader og kjøttet har en fin rosafarge.
Mitt lammelår er etter 1 time nådd 50 grader og etter d skal det stå i 2-3 tima🙈ikke får nå farge på kjøttet eller. Steker 125 gr. What too do?
Hei Laila! Hvis du følger termometeret, og det er satt inn i den tykkeste delen av kjøttet, så vil dette gå veldig bra! Oppgitt steketid er bare veiledende, og vil varierer etter størrelse på lammelåret og ovn. Når 56 grader er nådd tar du ut steken og følger resten av oppskriften. Lykke til! 🙂