Klassisk jordbærkake med lime
Middels
1 t 30 min
Det er få ting som smaker av sommer som en klassisk jordbærkake. I denne oppskriften har vi tatt den klassiske jordbærkaken og gitt den en liten oppgradering ved å bløte den med limesirup. Dette gir en fantastisk syrlig og søt smak som går perfekt sammen med jordbærene.
Ingredienser
1 porsjon
Sukkerbunn
4 stk store egg, romtempererte
4 dl sukker
5 dl siktet hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2.5 dl helmelk
100 gram Melange
Limesirup
1.5 dl sukker
1.5 dl vann
1 stk lime
Krem og fyll
4 dl kremfløte
2 ts vaniljesukker
1 kg jordbær
Hei Jeg ville ha jordbærkake uten lime men det klarer eg ikke å finne🙁
Så leit at du ikke finner den oppskriften du ønsker! Hva med å lage denne men en halv sitron i stedet for lime? Den friske syrligheten gir god balanse til det søte. Dersom du ikke tåler sitrus kan du lage sukkerlaken uten lime eller sitron. Lykke til med bakingen 😊
Jeg prøvde sukkerbunn oppskriften men lurer om 45 minutter stek tid er riktig eller oven temperaturer på 160 grader er litt lav. Jeg måtte steke ca 10 min lenger med 160 grader for å ferdig nok sukkerbunn.
Hei L.mamma! Ja, steketiden skal være riktig, men både ovner og kakeformene er litt forskjellige, så steketiden må justeres litt etter det. 😊
Hei! Jeg har nå lagd sukkerbrødet og skal snart begynne med limesirupen. Men jeg skjønte ikke hva man skulle gjøre med limen???
Hei Darya! Limesirupen skal bløte kakebunnen. Hell limesirup forsiktig over kakebunnen i en svært tynn stråle, til hele bunnen er bløtet opp, før man fordeler kremen over kakebunnen.