Klassisk gresskarpai med karamelliserte pekannøtter
Den klassiske gresskarpaien er kanskje den meste kjente amerikanske paien, og en viktig del av tradisjonell Halloween- og Thanksgivingfeiring. Paien krydres med et eget «pumpkin pie»-krydder som kan være vanskelig å få tak i på denne siden av Atlanteren. Derfor har vi laget vår egen krydderblanding. De karamelliserte pekannøttene gir en knasende sprø topping som gjør paien ekstra smakfull.
Ingredienser
Paibunn
Fyll
Nøttetopping
Slik gjør du
Paideig
1. Varm opp ovnen til 200 grader.
2. Bland sammen mel, vann og Melange i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.
3. Ta paideigen ut av maskinen og elt den for hånd frem du har en fast og fin paideig.
4. Trykk ut deigen i en paiform på 32 cm og la den dekke sidene helt opp til kanten.
5. La paibunnen hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du har i fyllet.
Fyll
1. Del opp gresskarkjøttet i terninger på cirka 2×2 centimeter, og la det koke til det er mørt, cirka 20 minutter.
2. Hell av vannet og mos med stavmikser. Mål opp 400 gram av mosen og la det avkjøle. Resten kan du fryse ned for senere bruk.
3. Bland sammen egg, gresskarmos, lønnesirup, sukker, fløte, kanel. allehånde, muskatnøtt og ingefær i en bolle, og visp det godt sammen.
4. Ha fyllet over i paibunnen.
Topping
1. Pisk sammen egg, sukker og lønnesirup i en bolle. Ha pekannøttene over i bollen og vend dem godt inn i blandingen.
2. Fordel nøttene over paifyllet.
3. Stek paien på midterste rille i 40 minutter.
Tips!
Har du ikke ferskt gresskar, kan du fint bruke hermetisk gresskarmos. Dette finner du på velassorterte dagligvareforretninger.
Kommentarer