Klassisk fiskegrateng
Hjemmelaget fiskegrateng med makaroni, ost og hvit saus er en familievennlig middagsfavoritt, og med denne enkle oppskriften får du en rask og god hverdagsmiddag. Fiskegrateng er også en super rett å lage klar på forhånd, gjerne dagen i forveien.
Ingredienser
Hvit saus
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Kok makaroni som anvist på pakken.
2. Varm stekeovnen til 200 grader.
3. Del fisken i biter på 2×2 cm og finhakk purreløk.
4. Varm opp Flytende Melange på svak varme. Tilsett hvetemel og rør blandingen jevn.
5. Spe med melken mens du rører godt hele tiden. La sausen småkoke i cirka 5 minutter.
6. Smak til sausen med muskat, salt og pepper. Ta kjelen av varmen og rør inn egget.
7. Pensle en ildfast form med Flytende Melange og fyll formen med kokt makaroni, fiskebiter og purreløk. Hell over sausen til slutt.
8. Dryss over ost og griljermel. Sett formen litt lavt i ovnen i 40 minutter, eller til den er gjennomstekt og gyllen.
9. Skrell og rasp gulrot, og bland det sammen med sitronsaften.
10. Server fiskegratengen med raspet gulrot og finhakket persille.
Tips!
Du kan fint lage fiskegratengen dagen i forveien og sette den ustekt i kjøleskapet. Da kan det være lurt å bruke ferdig kokt fisk fordi det lettere oppstår bakterievekst når du heller varm saus på fersk fisk enn kokt. Et annet godt tips er å lage to porsjoner når du først er i gang og legge den ene i fryseren. Så kan den lage seg selv i ovnen en ettermiddag du ikke har tid til middagslaging. Fiskegratengen kan fryses både stekt og ustekt.
Kommentarer