Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.

Ingredienser

1 porsjon

3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ss melis (valgfritt, til pynt)
125 gram bjørnebær (valgfritt, til pynt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • kenya.kiehn

    Hvor lenge må kaken avkjøles?

    • lukas

      Hei Dennis!
      Har dessverre ikke noe nøyaktig antall minutter kaken bør avkjøles, men siden den gjerne kan være litt understekt vil kladdkaken være best om den får stå til den har «satt» seg litt. Så 1-2 timer, kanskje – hvis man klarer å vente så lenge, da 😅 Lykke til med kakebakingen 😊

  • edgar_buckridge

    Går det å bruke smelta smør?

    • kyle

      Ja, det går fint an å bruke smeltet smør i denne kaken. Lykke til med bakingen! 🙂

  • molly.hoppe

    Den var så god

    • conner

      Hei, så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 🙂

  • maudie_weissnat

    Kan du lage til meg

    • donato

      Nei