Kladdkake
Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Ha Flytende Melange i en bolle og rør inn sukker, kakao, og vaniljesukker.
3. Tilsett ett og ett egg av gangen, og rør det lett sammen.
4. Tilsett hvetemel og salt, og rør det lett sammen.
5. Pensle en springform på 24 centimeter med Flytende Melange, og stek kaken på midterste rille i 15-18 minutter.
6. Avkjøl kaken i formen.
7. Dryss over med melis og pynt med bjørnebær.
8. Server kaken gjerne med krem eller vaniljeis.
Hvor lenge må kaken avkjøles?
Hei Dennis!
Har dessverre ikke noe nøyaktig antall minutter kaken bør avkjøles, men siden den gjerne kan være litt understekt vil kladdkaken være best om den får stå til den har «satt» seg litt. Så 1-2 timer, kanskje – hvis man klarer å vente så lenge, da 😅 Lykke til med kakebakingen 😊
Går det å bruke smelta smør?
Ja, det går fint an å bruke smeltet smør i denne kaken. Lykke til med bakingen! 🙂
Den var så god
Hei, så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 🙂
Kan du lage til meg
Nei