Denne sjokoladekaken er en svensk klassiker og kalles i vårt naboland for «kladdkaka». Kaken er så populær at den til og med har sin egen dag i Sverige, nemlig «Kladdkakans dag», som feires 7. november hvert år. Kaken er veldig enkel å lage, og har en deilig seig og myk konsistens. En intens smaksbombe av en sjokoladekake som passer godt sammen med både is, bær og krem.

Ingredienser

1 porsjon

3 dl sukker
1 dl kakao
2 ts vaniljesukker
2 stk egg
2 dl hvetemel
0.5 ts salt
2 ss melis (valgfritt, til pynt)
125 gram bjørnebær (valgfritt, til pynt)

Produkter i oppskriften

Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • rory_gutkowski

    Utrolig god oppskrift!🤤

    • daniela

      Så koselig å høre, Sunisa! Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • sabina_morissette

    Jeg bare elsket denne oppskriften!!!
    Enkel å lage og det var skikkelig godt!!!!

    • una.hermann

      Så koselig å høre, Ella! Kladdkake er en vinner. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen 🙂

  • rashad

    den var kjempe god!

    • cornelius

      Herlig å høre, Emilia! Takk for tilbakemeldingen, og god bakelyst til deg 🙂

  • garnet

    Det er så godt

    • judah_kirlin

      Ja, det er vi enige i, Leander! Håper du ble fristet til å bake dennne. Lykke til 🙂

  • cooper.douglas

    Kan man ha sjokoladeplate på toppen for at det skal være en glasur

    • cletus

      Hei! Det har vi ikke prøvd selv, men det er ikke noe i veien for å bruke en glasur på denne hvis du ønsker det. Men vær oppmerksom på at kaken er mektig og har kraftig sjokoladesmak, og at det ikke er nødvendig med glasur på denne. Lykke til med bakingen 🙂

  • orville

    Veldig god kake, og så enkel å lage!

    • fabiola_hartmann

      Takk, Oliver, det var hyggelig å høre at du likte kaken og oppskriften! Lykke til med bakingen 😊

  • giovanni_blick

    Absolutt den beste kladde kake oppskriften jeg har prøvd!😃
    Jeg fikk ca 16 små muffins og de var nydelige varme med krokan is ved siden av… Perfekt smaks balanse!😉

    • christiana

      Hei Kåre! Så hyggelig å høre at du synes dette er den beste oppskriften på kladdkake. Det høres nydelig ut med is til. Takk skal du ha, og lykke til med bakingen! 🙂

  • loyce

    Hvor mange kake biter får man

    • gage

      Hei Charlotte! Denne kaken gir ca. 16 biter, lykke til! 🙂

  • ada

    Hei jeg synes den ser veldig god ut men når fu sier kakao er det kakao pulver og når det står at det er til en person er det et helt bret da??❤️

    • laura_jacobson

      Hei Julia! Ja, det er kakaopulver som brukes i oppskriften. 1 porsjon tilsvarer en kake i 24 cm rund form, slik som du ser på bildet. Håper det var oppklarende. Lykke til med bakingen 🙂

  • pink

    Hvor lenge holder denne kaken seg?

    • garrett

      Hei Julie! Godt innpakket kake holder seg i 5-6 dager i kjøleskapet, men la den stå i romtemperatur før servering. Den kan også fryses. Lykke til!

  • josephine_gerlach

    Den var skikkelig god med seig konsistens minner meg om brownie men hvor stor kake form???

    • rosendo.larkin

      Hei Tille! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! I punkt nummer 5 i oppskriften står størrelsen på kakeformen oppgitt, vi har brukt en 24 cm stor springform til denne. Lykke til! 🙂

  • kennith

    Den var den beste kaker

    • kennedi.pouros

      Godt å høre at kaken falt i smak, Marcus! Takk for tilbakemeldingen! 🙂

  • monserrate

    Kjempegod

    • greg_sporer

      Takk for hyggelig tilbakemelding, Magnus! God bakelyst! 🙂

  • chase_kling

    Hvor lenge må kaken avkjøles?

    • elda_hessel

      Hei Dennis!
      Har dessverre ikke noe nøyaktig antall minutter kaken bør avkjøles, men siden den gjerne kan være litt understekt vil kladdkaken være best om den får stå til den har «satt» seg litt. Så 1-2 timer, kanskje – hvis man klarer å vente så lenge, da 😅 Lykke til med kakebakingen 😊

  • tremaine.dickens

    Går det å bruke smelta smør?

    • wallace_terry

      Ja, det går fint an å bruke smeltet smør i denne kaken. Lykke til med bakingen! 🙂

  • estel

    Den var så god

    • minnie_willms

      Hei, så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemelding 🙂

  • godfrey

    Kan du lage til meg

    • krystel_abshire

      Nei