Kirstens kanelpletter (tidligere kalt jødekaker) er hovedsakelig et Rogalands-fenomen her til lands. Navnet kommer at at kakene skal ha funnet veien nordover fra Spania og Portugal på 1600- og 1700-tallet, med sefardiske jøder som skal ha tatt med seg sin kokkekunst og bruk av sukker. Oppskriften gir ca. 80 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

300 gram Melange
300 gram sukker
2 stk egg
0.5 ts kanel
0.5 ts kardemomme
1 ts hornsalt
450 gram siktet hvetemel

Pynt

1 stk eggehvite til pensling
50 gram mandler, finhakket
50 gram perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • lottie_homenick

    Jeg har ett spørsmål. I flere oppskrifter skal det være finhakkede mandler. Kan jeg som er nybegynner på kjøkkenet, med begrenset utstyr, bruke mandelmel i stedet?

    • rolando

      Hei Kay! I noen tilfeller kan du bruke mandelmel istedenfor finhakkede mandler, det kommer litt an på oppskriften. Mandelmel er finmalte mandler, og gir en annen struktur enn hakkede mandler, som er grovere. I denne oppskriften på kanelpletter brukes mandlene som pynt på toppen av kakene, så estetisk sett og smaksmessig blir det ikke helt likt som originalen, men prøv deg litt frem. Lykke til! 🙂

      • marion.weimann

        Hei igjen.

        Tusen takk for svar.
        Jeg tolker det dithen, at skal de finhakkede mandlene i deigen, kan jeg bruke mandelmel, men hvis den skal være som pynt/topping, bør jeg kjøpe mandler og finhakke disse. Virker det sånn tålig rett? 😀

        • melvin.kertzmann

          Hei igjen. Mandlene har ulik funksjon i ulike oppskrifter, så en må se an i hvert enkelt tilfelle. Igjen vil jeg råde deg til å prøve deg litt frem, og eventuelt spørre oss i hver enkelt oppskrift, så skal vi prøve å hjelpe deg så godt vi kan. Lykke til!