Kanelstenger
Kanelstenger er lekre småkaker med smak av kanel. De toppes med perlesukker, men noen velger i tillegg å strø hakkede mandler over. Kanelstenger er av de mindre kjente julekakene, og noen velger også å lage dem på andre tider av året enn til jul. En porsjon tilsvarer ca. 60 kanelstenger.
Ingredienser
Pynt
Slik gjør du
1. La Melange stå en halvtimes tid i romtemperatur før du starter å bake.
2. Visp egg, eggeplommen og sukker til eggedosis.
3. Skåld mandlene og finhakk de, gjerne i en foodprosessor.
4. Bland sammen hvetemel og bakepulver. Ved å blande bakepulveret inn i hvetemelet vil det fordele seg jevnere i deigen.
5. Ha finhakkede mandler, fløte og hvetemelet blandet med bakepulveret i eggedosisen, og bland sammen.
6. Arbeid den romtempererte og myke Melangen inn i blandingen til du har en fin og jevn deig. La deigen hvile i kjøleskap i cirka en time.
7. Varm opp ovnen til 200 grader.
8. Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret.
9. Pensle deigen med eggehvite og dryss over kanel og perlesukker.
10. Bruk et pizzahjul til å dele opp deigen i 2 cm brede rader. Deretter skjærer du motsatt vei slik at radene deles opp i 5 cm lange staver.
11. Stek kakene i midten av ovnen i cirka 8-10 minutter.
12. Når kakene er ferdigstekt skjærer du sporene mellom kakene på nytt med pizzahjulet så de deles.
13. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Punkt 8-10. Skal deigen kjevles eller rulles til pølser? Det er ikke mulig å først kjevle den ut, så rulle den til pølser, dele den og så skjære den i rader…
Hei T! Tusen takk for at du har et våkent øye, og gjorde oss oppmerksom på dette. Her har det sneket seg inn en feil, som nå er rettet. Punkt 8 skal være: Del den kalde deigen i to emner. Kjevle hvert emne utover et stekebrett med bakepapir til en tykkelse på rundt 3-4 mm. Bruk godt med mel så deigen ikke fester seg i kjevlet eller drar med seg papiret. Da henger det sammen med resten av oppskriften. Håper ikke det skapte ulemper for deg. Lykke til med bakingen! 🙂