Kakao på pinne
Kakao på pinne er en fantastisk spiselig julegave, ypperlig til den som har alt. Kakaopinnen røres enkelt ut i en kopp varm melk og gir dermed varm sjokolade på rekordtid. Oppskriften gir cirka 8 kakaopinner.
Ingredienser
Slik gjør du
Tips!
I tillegg til ingrediensene trenger du en vanlig isbitform og pinner. Sistnevnte fås kjøpt på Panduro og lignende hobbybutikker.
2. Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels og legg over en egnet bolle til vannbad.
3. Smelt sjokolade og Delfia over vannbad.
4. Sikt inn melis og kakaopulver og rør til du har en jevn og fin sjokoladeblanding. Tilsett en klype salt og rør om et par ganger til.
5. Hell sjokoladeblandingen over i en isbitform og fyll de er nesten fulle. Dytt pinnen ned i isbitformene og sett blandingen kaldt i minst 2 til 3 timer.
Tips!
Topp sjokoladeblandingen i isbitformene med minimarshmallows eller kanel, før du setter blandingen kaldt. Se flere serveringstips her.
Delfia det så jeg på butikken i stad.
Håper du fikk laget deg kakao på pinne 😊
Hei! Jeg er ikke så veldig glad i å bruke delfia fett. Finnes det en erstatning/noe man kan bruke istedenfor for å få like bra resultat?
Hei Pia! Beklager sent svar 😅
Vi synes selvsagt det blir best resultat når man bruker Delfia og følger oppskriften slik den står, men det kan være du prøve med annet kokosfett eller et par spiseskjeer kremfløte. Anbefaler deg å prøve deg litt frem. Lykke til 😊