Dette er en frisk og fyldig jordbærostekake som er laget med en knasende god glutenfri kjeksbunn. Denne festkaken kan du fint lage opptil 3 dager i forveien.

Ingredienser

1 porsjon

Kjeksbunn

300 gram glutenfrie Digestive-kjeks

Ostemasse

3 dl kaldt vann
1 dl vann til koking
8 stk gelatinblader
600 gram kremost naturell
200 gram sukker
800 gram jordbær
5 dl kremfløte
100 gram jordbær til pynt

Produkter i oppskriften

Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje
Flytende Melange med smør- og rapsolje kombinerer den gode smørsmaken med oljens enkelhet og Mela… Les mer

Kommentarer

  • manuela

    Kjempelett og for meg en helt ny vri på ostekake ~ Jeg har lett for å lese fort gjennom oppskrifter, for så å sette i gang. Her leste jeg sakte og nøye og den ble kjempegod og vellykket. Viktig at ikke gelatinen er for kald ~ det står romtemperert, da er det ca 20 -22 gr. ~ Ikke kaldt.

    • eileen.bradtke

      Så hyggelig å høre at oppskriften faller i smak, Synnøve! Og takk for tipset om gelatinen. Lykke til med kakebakingen 🙂

  • lora

    Jeg lot gelatinen avkjøles helt som anbefalt her, og fikk mye klumper i ostekremen. Mens andre oppskrifter står det at klumper oppstår når den blir helt avkjølt, at det er bedre at gelatin vannet er litt temperatur på. Hva er rett her? Vibecke V

    • aiyana

      Hei Vibecke! Det var leit å høre at du fikk klumper i kremen. Sånn skal det ikke være. Du har rett i at gelatinen skal være romtemperert, så jeg retter oppskriften nå. Takk for hjelpen, og lykke til med bakingen 🙂

  • rodolfo.oreilly

    Denne oppskriften må gjøres om! Første gang jeg noen gang har måttet kaste en kake i søpla. Enda jeg fulgte den til punkt og prikke. Må ha i mye mer gelatin👍

    • nia_kunze

      Hei Jeanett! Beklager sent svar på denne. Så leit å høre at baksten ikke ble vellykket. Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

    • jerrod.grimes

      Kaken smakte veldig godt og oppskriften virket grei i starten, men som jeg ser det er nevnt flere ganger her er det alt for lite gelatin til ostemassen.

  • marquis_huel

    Hei,
    Jeg skulle bake en glutenfri til 17. mai. Fant denne oppskriften. Jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke. Ostemassen stivnet ikke. Hadde kaken i kjøleskapet i 24 timer. Bortkastet penger og tid. Hilsen en skuffet kakebaker.

    • garett_boyer

      Så leit å høre, Christine! En mulig årsak kan være at væskemengden ble for stor, avhengig av hvilken type jordbær du brukte. Var de frosne eller ferske? Bær inneholder ulik mengde væske, noe som påvirker resultatet på kaken. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

      • cortney_bashirian

        Hvis deg kommer ann på eller spiller inn hva slags jordbær man bruker burde dette stå tydelig i oppskriften! Ingen er tankelesere og en oppskrift burde ta med alt man må ta hensyn til!

        • zion.gleichner

          Hei Rosa! Svaret angående bær ble lagt inn før en feil i oppskriften ble oppdaget og rettet opp. Oppskriften er nå i orden. Beklager forvirring her, og lykke til 🙂

    • heaven

      Hei igjen Christine! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • selena

    Denne fløt utover, stivnet ikke skikkelig

    • marc.graham

      Hei Kjersti! Så leit å høre at kaken ikke ble vellykket. Hva slags jordbær brukte du, frosne eller ferske? Bær inneholder litt ulik mengde væske, og det kan påvirke resultatet på kaken hvis væskemengden blir for stor. Det skal være som en litt tykk bærpuré. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

    • terrence.tremblay

      Hei igjen Kjersti! Vi har nå sjekket oppskriften, og du har helt rett, det var en feil i den, som nå er rettet opp. Vannet må koke for at gelatinen skal aktiveres. Lykke til hvis du prøver igjen, og beklager ulempene feilen medførte! 🙂

  • jane

    Hei. Tidligere da jeg har laget med glutenfri digestive kjeks har bunnen blitt steinhard. Hvordan blir bunnen i denne oppskriften?

    • eloise_hane

      Hei Hilde! Denne bunnen blir mye løsere siden Flytende Melange har litt andre egenskaper og ikke hardner på samme måte som hvis du bruker smeltet Melange. Så det kan være dette er kjeksbunnen du er ute etter. Lykke til med bakingen 😊

  • zoila

    Kan jeg bruke philadelfia ost istedet for kremost naturell? Isåfall, er det samme mengde jeg må ha da eller? På forhånd, takk for svar.

    • buddy.leannon

      Hei Ki! Det kan du helt fint bruke. Samme mengde ja.

  • geoffrey

    Kan kaka fryses?

    • georgiana_cormier

      Hei Eva, denne ville jeg nok vært forsiktig med å fryse, ettersom bærene kan endre konsistens en del når de blir fryst og tint. Men smaken er nok likevel nydelig 🙂

  • vance_wiegand

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

    • ricardo.abshire

      Hei, Hilde, bruk gjerne glutenfrie Digestive kjeks, som oppført i ingredienslista her 🙂

  • sonny_gleichner

    Hvilken kjeks kan jeg bruke som er glutenfrie.?Hilsen Hilde

  • joan.schaden

    Min stivna ikke, og jeg endte opp med for mye røre til formen.. Men smaken kan man ikke si noe på 😂 kan man kanskje bruke vanlig gelepulver (sitron?) med 1 dl vann? Føler det kanskje hadde stivna bedre da…

    • stewart

      Hei Kathrine, glad den falt i smak, men leit ikke konsistensen ble optimalt. Du kan godt erstatte gelatinplatene og 1 dl vann med 1 pakke sitrongelé og 2,5 dl vann. Det er halvparten av væskemengden av det som står på pakken og vanlig mengde til en ostekake. Lykke til 🙂 🤞🏻

      • roma_schaden

        Kan man bruke jordbærgele istedet for sitron?

        • fernando.maggio

          Hei Silje! Ja, det kan du. Lykke til! 🙂