Jo-jo kaker
Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.
Slik gjør du
Kjeks
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Pisk Melange, melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin eller mikser i 5-6 minutter, til du har en lys og luftig blanding.
3. Ha oppi hvetemel og maisenna, og bland sammen til du har en jevn deig.
4. Rull små kuler og plasser på en stekeplate dekket med bakepapir.
5. Flat ut hver kjeks med en gaffel, og bak i 8-10 minutter på midterste rille.
6. Avkjøl kjeksene på rist etter steking.
Fyll
1. Mens kjeksen avkjøles kan du lage fyllet.
2. Pisk romtemperert Melange, melis, sitronsaft og sitronskall til du har en lys og luftig krem, dette tar cirka i 5 minutter. Ha fyllet mellom 2 kjeks.
3. Ha en teskje krem på bunnen av en kjeks og sett en kjeks på topp. Klem kjeksene lett sammen.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 90 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Skal melange i deigen være smeltet?
Hei Marianne! Nei, Melange i deigen skal ikke være smeltet, men romtemperert. Lykke til! 🙂
Hvis man skal ha i pasjonsfrukt hvor mye skal jeg ta i ?
Hei Anne-Lene! Du kan erstatte sitronen med fruktkjøttet fra 1 pasjonsfrukt. Lykke til! 🙂
Kjempegode. Lagde dem veganske i går. Ny runde i dag med melange i dag.
Så gøy å høre at du lager litt forskjellige varianter av disse 😊 God bakelyst!
Kan man ha ostekrem istedet for krem:)
Det vil sikkert smake veldig godt 😊
Hvordan oppbevares de?
Det beste er å oppbevare kakene tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks. Lykke til 😊
Kan de stå i boks i kjøleskapet?
Hei! Disse kakene ville vi nok oppbevart tørt og mørkt, kanskje i et kjølig rom. I kjøleskapet kan fuktigheten vil påvirke kjeksene og gjøre de myke. Lykke til 😊
Hvor mange kaker blir dette?
Denne oppskriften blir ca. 10 kaker 😊
Hvordan oppbevares de best? Kan de være i vanlig kakeboks som andre julekaker. Eller bør de stå kjølig? Smakte nydelig
Hei Elin! Så hyggelig å høre at det smaker. Disse bør oppbevares kjølig slik at kremen ikke smelter.
Lagde disse til kaffen i dag. Kjempegode. Syrlig godt fyll. Stekte de litt lengre enn anbefalt, fikk en litt gyllen farge.
Så hyggelig å høre at kakene falt i smak, Birgit!
Hvis man skal lage de glutenfri, hvilken mel (glutenfri) anbefaler dere og hva mye. Har prøvd og de ble veldig rare. 😅
Hei Berghild! Vi har dessverre ikke testet denne oppskriften med glutenfritt mel og kan derfor ikke anbefale noe. Det beste er å prøve seg litt frem, både med forskjellige typer og mengde. Lykke til med bakingen!
Vi laget denne glutenfri i dag. Vi brukte Toro fin kakemiks og synes dem smakte kjempe godt!
Høres godt ut! 😊
Kan man bytte ut melis med sukrin-melis? Mvh Marit
Det har vi ikke prøvd selv, men det burde gå fint.
Hvordan oppbevares disse? Og hvor lang «levetid» har de?
Hei Mina! Jojokakene holder seg lengst når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn romtemperatur. Holdbarheten er ca. 2-3 uker.
Kan disse fryses?
Ja, disse kakene kan fint fryses. Bruk gjerne en lufttett boks eller frysepose.
Mine ble veldig tynne bed steking så gikk ikke an å smøre kremen og sette dem sammen.. men må vel ikke bruke flytende Melange?
Flytende Melange har ikke de samme bakeegenskapene som Melange, så hvis du har brukt Flytende Melange kan det være forklaringen på hvorfor kakene fløt ut. Kanskje du vil prøve igjen med Melange?
Kan man bruke meierismør istedet for melange?
Ja, det går helt fint. Lykke til med bakingen 😊