Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.

Kommentarer

  • oma.will

    Skal melange i deigen være smeltet?

    • ben

      Hei Marianne! Nei, Melange i deigen skal ikke være smeltet, men romtemperert. Lykke til! 🙂

  • lue

    Hvis man skal ha i pasjonsfrukt hvor mye skal jeg ta i ?

    • darryl.hammes

      Hei Anne-Lene! Du kan erstatte sitronen med fruktkjøttet fra 1 pasjonsfrukt. Lykke til! 🙂

  • maximus

    Kjempegode. Lagde dem veganske i går. Ny runde i dag med melange i dag.

    • gerardo_hahn

      Så gøy å høre at du lager litt forskjellige varianter av disse 😊 God bakelyst!

  • nettie.torphy

    Kan man ha ostekrem istedet for krem:)

    • anna_stracke

      Det vil sikkert smake veldig godt 😊

  • hershel_hansen

    Hvordan oppbevares de?

    • americo_pacocha

      Det beste er å oppbevare kakene tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks. Lykke til 😊

  • veronica

    Kan de stå i boks i kjøleskapet?

    • jacklyn_kiehn

      Hei! Disse kakene ville vi nok oppbevart tørt og mørkt, kanskje i et kjølig rom. I kjøleskapet kan fuktigheten vil påvirke kjeksene og gjøre de myke. Lykke til 😊

  • leila_wilderman

    Hvor mange kaker blir dette?

    • dawson

      Denne oppskriften blir ca. 10 kaker 😊

  • morgan

    Hvordan oppbevares de best? Kan de være i vanlig kakeboks som andre julekaker. Eller bør de stå kjølig? Smakte nydelig

    • elaina_lindgren

      Hei Elin! Så hyggelig å høre at det smaker. Disse bør oppbevares kjølig slik at kremen ikke smelter.

  • maxie_terry

    Lagde disse til kaffen i dag. Kjempegode. Syrlig godt fyll. Stekte de litt lengre enn anbefalt, fikk en litt gyllen farge.

    • jamie

      Så hyggelig å høre at kakene falt i smak, Birgit!

  • brandt

    Hvis man skal lage de glutenfri, hvilken mel (glutenfri) anbefaler dere og hva mye. Har prøvd og de ble veldig rare. 😅

    • euna

      Hei Berghild! Vi har dessverre ikke testet denne oppskriften med glutenfritt mel og kan derfor ikke anbefale noe. Det beste er å prøve seg litt frem, både med forskjellige typer og mengde. Lykke til med bakingen!

      • zula

        Vi laget denne glutenfri i dag. Vi brukte Toro fin kakemiks og synes dem smakte kjempe godt!

        • petra_schulist

          Høres godt ut! 😊

  • veronica_pollich

    Kan man bytte ut melis med sukrin-melis? Mvh Marit

    • katherine.boyle

      Det har vi ikke prøvd selv, men det burde gå fint.

  • jeffery.abshire

    Hvordan oppbevares disse? Og hvor lang «levetid» har de?

    • anabel

      Hei Mina! Jojokakene holder seg lengst når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn romtemperatur. Holdbarheten er ca. 2-3 uker.

      • lucious.dibbert

        Kan disse fryses?

        • wilber_dare

          Ja, disse kakene kan fint fryses. Bruk gjerne en lufttett boks eller frysepose.

          • petra

            Mine ble veldig tynne bed steking så gikk ikke an å smøre kremen og sette dem sammen.. men må vel ikke bruke flytende Melange?

          • lucius.huel

            Flytende Melange har ikke de samme bakeegenskapene som Melange, så hvis du har brukt Flytende Melange kan det være forklaringen på hvorfor kakene fløt ut. Kanskje du vil prøve igjen med Melange?

          • haley.fahey

            Kan man bruke meierismør istedet for melange?

          • providenci_farrell

            Ja, det går helt fint. Lykke til med bakingen 😊