Jojo-kaker, eller «melting moments» som de kalles i England og Australia, er fylte småkaker som smelter på tungen. De kan minne litt om makroner i formen, og lages av to små runde bunner som legges oppå hverandre med krem i midten. I denne oppskriften er kremen smaksatt med sitron, men du kan variere med blant annet vanilje, sjokolade eller pasjonsfrukt. Oppskriften gir cirka 10 kaker.

Kommentarer

  • maria

    Kan disse kakene fryses

    • nasir

      Hei Veronica! Ja, disse kakene kan fint fryses. Bruk gjerne en lufttett boks eller frysepose. Lykke til! 😊

  • isac

    Kan man bruke vanilje krem istedenfor den kremen som skal være i

    • jordi.stark

      Hei Magnus! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å bruke vaniljekrem, men den er ikke like fast som smørkrem, så resultatet blir litt annerledes. Du får prøve deg litt frem. Ellers kan smørkremen gjerne smaksettes med vanilje. Lykke til! 😊

  • giovani

    Skal melange i deigen være smeltet?

    • joaquin

      Hei Marianne! Nei, Melange i deigen skal ikke være smeltet, men romtemperert. Lykke til! 🙂

  • cole.fadel

    Hvis man skal ha i pasjonsfrukt hvor mye skal jeg ta i ?

    • isadore.nikolaus

      Hei Anne-Lene! Du kan erstatte sitronen med fruktkjøttet fra 1 pasjonsfrukt. Lykke til! 🙂

  • jannie.rutherford

    Kjempegode. Lagde dem veganske i går. Ny runde i dag med melange i dag.

    • zoey

      Så gøy å høre at du lager litt forskjellige varianter av disse 😊 God bakelyst!

  • elsie

    Kan man ha ostekrem istedet for krem:)

    • pascale

      Det vil sikkert smake veldig godt 😊

  • bradly

    Hvordan oppbevares de?

    • neva.rau

      Det beste er å oppbevare kakene tørt og mørkt, gjerne i en tett kakeboks. Lykke til 😊

  • alberta

    Kan de stå i boks i kjøleskapet?

    • david.kohler

      Hei! Disse kakene ville vi nok oppbevart tørt og mørkt, kanskje i et kjølig rom. I kjøleskapet kan fuktigheten vil påvirke kjeksene og gjøre de myke. Lykke til 😊

  • bryce

    Hvor mange kaker blir dette?

    • gerhard_effertz

      Denne oppskriften blir ca. 10 kaker 😊

  • bertha

    Hvordan oppbevares de best? Kan de være i vanlig kakeboks som andre julekaker. Eller bør de stå kjølig? Smakte nydelig

    • brooklyn.abbott

      Hei Elin! Så hyggelig å høre at det smaker. Disse bør oppbevares kjølig slik at kremen ikke smelter.

  • alysson

    Lagde disse til kaffen i dag. Kjempegode. Syrlig godt fyll. Stekte de litt lengre enn anbefalt, fikk en litt gyllen farge.

    • gina.kovacek

      Så hyggelig å høre at kakene falt i smak, Birgit!

  • rhiannon

    Hvis man skal lage de glutenfri, hvilken mel (glutenfri) anbefaler dere og hva mye. Har prøvd og de ble veldig rare. 😅

    • jermain

      Hei Berghild! Vi har dessverre ikke testet denne oppskriften med glutenfritt mel og kan derfor ikke anbefale noe. Det beste er å prøve seg litt frem, både med forskjellige typer og mengde. Lykke til med bakingen!

      • priscilla_smitham

        Vi laget denne glutenfri i dag. Vi brukte Toro fin kakemiks og synes dem smakte kjempe godt!

        • ike

          Høres godt ut! 😊

  • dorthy

    Kan man bytte ut melis med sukrin-melis? Mvh Marit

    • gisselle.kshlerin

      Det har vi ikke prøvd selv, men det burde gå fint.

  • ray.emmerich

    Hvordan oppbevares disse? Og hvor lang «levetid» har de?

    • danyka_parker

      Hei Mina! Jojokakene holder seg lengst når de oppbevares tørt og mørkt, og gjerne litt kjøligere enn romtemperatur. Holdbarheten er ca. 2-3 uker.

      • manuel

        Kan disse fryses?

        • delta

          Ja, disse kakene kan fint fryses. Bruk gjerne en lufttett boks eller frysepose.

          • tiana.kiehn

            Mine ble veldig tynne bed steking så gikk ikke an å smøre kremen og sette dem sammen.. men må vel ikke bruke flytende Melange?

          • summer

            Flytende Melange har ikke de samme bakeegenskapene som Melange, så hvis du har brukt Flytende Melange kan det være forklaringen på hvorfor kakene fløt ut. Kanskje du vil prøve igjen med Melange?

          • helene.mckenzie

            Kan man bruke meierismør istedet for melange?

          • leslie

            Ja, det går helt fint. Lykke til med bakingen 😊