Indisk kyllingsuppe
Indisk kyllingsuppe er en smakfull suppe som er krydret med mild smak av ingefær, chili, karri og hvitløk. Dette er en enkel og nydelig hverdagssuppe som vil falle i smak hos både store og små. Server gjerne kyllingsuppen med litt ferskt nanbrød, så er du sikret å få med deg de siste dråpene i skålen.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Finhakk løk, hvitløk og chili. Om du ikke ønsker at retten skal bli alt for sterk kan du fjerne chilifrøene før du finhakker chilien, eller redusere mengden chili.
2. Rasp ingefæren med et fint rivjern. Skrell eplet og del det i små biter. Kutt kyllingfiletene i biter på ca. 1×1 cm.
3. Varm opp en stekepanne på middels sterk varme med 2 ss Flytende Melange og tilsett løk, hvitløk, chili og ingefær. La det surre i pannen til løken er myk, men ikke brunet, ca. 3-4 minutter. Ha alt over i en middels stor kjele.
4. Sett stekepannen tilbake på varmen og tilsett 2 ss Flytende Melange. Ha i kyllingbitene og stek til de er gjennomstekte, ca. 4-5 minutter.
5. Ha kylling- og eplebitene over i kjelen og sett på middels sterk varme. Tilsett karripulver, og la det surre i 2 minutter før du tilsetter kyllingbuljongen. Kok opp og la suppen småkoke i ca. 15 minutter.
6. Rør inn 1 stick (100 gram) Melange i biter, og fortsett å røre til margarinen har smeltet. Tilsett kremfløten og la suppen småkoke videre i 2 minutter.
7. Smak til suppen med salt og pepper, og server med litt frisk koriander på toppen.
Tips!
Indisk kyllingsuppe smaker ekstra godt sammen med ferskt nanbrød. Oppskriften på nanbrød finner du her.
Kommentarer