Kan du lage hvit saus fra bunnen av er du på god vei til å bli en sausemester. Teknikken kan benyttes til flere andre type sauser, og sausen er et av de viktigste elementene i tradisjonsrike retter som for eksempel lasagne, flesk og duppe, fiskegrateng, og ikke minst fiskeboller. Den klassiske sausen er enkel å lage så lenge du passer på at fettet ikke brunes. Det vil forandre både smak og utseende på den ferdige sausen. Her er en lettvint steg for steg-beskrivelse av hvordan du lykkes med hvit saus.

Kommentarer

  • bennett

    Når putter jeg fiskebollene oppi?

    • jayne.bayer

      Hei Kristian! Hvis du ønsker å bruke sausen til fiskeboller tilsetter du disse etter at sausen er ferdig kokt. Bollene skal bare forsiktig varmes i sausen, så pass på at du ikke rører for mye, slik at de holder formen sin. Lykke til! 🙂

  • idell

    Med finhakket løk blir sausen enda bedre

    • sherman

      Hei Jorunn, dette er en basisoppskrift som egner seg godt til ulike supplement etter smak og behag. Finhakket løk i susen høres nydelig ut. Takk for godt tips 🙂