Hjemmelaget julekonfekt
Konfekt hører julen til, og det er noe spesielt med dem man har laget selv. Her får du oppskrift på tre deilige varianter: sjokoladetrøfler, konfekt med salt karamellfyll og marsipankuler med bringebær og hasselnøttkrokan. Oppskriften gir cirka 12 biter av hver type.
Ingredienser
Sjokoladetrøfler
Konfekt med salt karamellfyll
Marsipankuler
Slik gjør du
u003cstrongu003esjokoladetrøfler:u003c/strongu003e
1. Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og egg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
2. Ha sjokolade, kremfløte og Melange i bollen og smelt sjokoladen under omrøring.
3. Hell sjokoladeblandingen over i en skål og sett i kjøleskapet i 1 til 2 timer.
4. Bruk en skje og form sjokoladeblandingen til små kuler. Dypp trøflene i enten melis eller kakaopulver og legg dem på et fat. Sett kaldt frem til servering.
u003cstrongu003ekonfekt med salt karamellfyll:u003c/strongu003e
1. Fyll en kjele 1/3 full med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
2. Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
3. Fyll konfektformene halvfulle med sjokolade og bruk en skje eller pensel for å få sjokolade opp langs sidene på formen. Sett konfektformen i kjøleskapet i 30 minutter.
4. Når sjokoladen har stivnet har du salt karamellsaus i formene til de er 2/3 fulle. Fyll deretter med sjokolade til de er fulle. Sett konfekten kaldt i 30 minutter eller frem til servering.
Tips!
Du kan også fylle konfekten med bringebærgele, likør, nougat, lakrissaus eller andre ting du er glad i.
u003cstrongu003emarsipankuler:u003c/strongu003e
1. Rull marsipanen til små kuler på cirka 2 centimeter i diameter.
2. Fyll en kjele 1/3 med vann og kok opp. Senk varmen til middels lav og legg en bolle i egnet størrelse over kjelen slik at du får vannbad.
3. Smelt sjokolade og Delfia i bollen under omrøring.
4. Dypp marsipankulene i sjokoladen og legg dem på et bakepapir. Dryss over tørkede bringebær eller hasselnøttkrokan før sjokoladen stivner. Sett marsipankulene i kjøleskapet frem til servering eller i minst 30 minutter.
Tips!
Små munnfuller av himmelsk sjokolade er også en fin jule- eller vertinnegave. Putt dem i små esker med silkepapir i bunnen og knytt en fin sløyfe rundt!
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Kommentarer