Hjemmelagede medisterkaker
Gylne medisterkaker er for mange en selvskreven rett på julemiddagsbordet sammen med juleribbe, julepølse og surkål. Det er også en middagsrett som mange setter pris på året rundt. Lag gjerne mange porsjoner når du først er i gang, så kan du fryse ned nytrukkede medisterkaker og ta opp når du trenger dem. Oppskriften gir cirka 16 medisterkaker.
Ingredienser
Medisterkaker
Tilbehør
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Medisterkaker
Tips!
Det er viktig at alle råvarene har lik temperatur, og er så kalde som mulig. Derfor er det en god idé å oppbevare alle ingrediensene i kjøleskap helt frem til du skal lage medisterkakene.
2. Ha medisterdeig og salt i en bolle og elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til den blir seig. Medisterdeigen er ferdig eltet når du tar litt deig mellom to fingre og den henger mellom fingrene.
3. Spe deigen med kald melk i flere omganger, og rør godt mellom hver gang du sper. Tilsett potetmel, pepper, muskat og ingefær når du har spedd inn rundt 2/3 av melken. Rør godt, og fortsett å spe med resten av melken.
4. Varm opp en stekepanne på middels varme med 4 ss Flytende Melange. Form runde kaker av medisterdeigen med en skje og brun dem på begge sider til de er gylne.
5. Kok opp vann eller buljong i en stor kjele og la medisterkakene trekke til de er ferdigkokt, cirka 15 minutter.
Jeg trodde medisterdeigen var ferdig blandet og spedd.Skal man virkelig spe den en gang til?
Hei Elsa! Det er forskjell på medisterfarse og medisterdeig. Medisterdeig er grovere og må, som kjøttdeig, spes ut for å bli farse før du kan lage medisterkaker. Det betyr også at det er mye annet godt man kan lage med medisterdeig, som for eksempel kjøttboller eller burger. God jul 🎄
jeg blandet litt karbonade i medister deigen i sdede for potetmel bruker jeg ett krus med havregryn med litt vann la det svelle litt til en kg salt pepper muskat og ingefær saftige🎄
Takk for tipsene, Else Marie 😊 Det høres veldig godt ut.
Kan man fryse ned medisterkakene sammen med den brune sausen?( dette er alt blandet) Eller bør eg skylle av sausen fra medisterkakene og fryse dette separert ?
Hei Alexandra! Siden alt er blandet sammen allerede kan du fint fryse det ned slik.