Hjemmelagde karbonader med stekt løk
Hjemmelagde karbonader med stekt løk er en klassiker vi aldri går lei av. Dette er saftige og smakfulle karbonader som passer like godt som festmat og som hverdagsmat. Oppskriften gir cirka 10 karbonader.
Ingredienser
Karbonader
Stekt løk
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Karbonader
1. Ha karbonadedeig, egg, strøkavring, salt og pepper i en bolle og elt lett sammen til en deig.
2. Form karbonadene ved å ta en håndfull deig og form den rund før den trykkes flat med hendene.
3. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels høy varme. Når margarinen er nøttebrun holder den 180 grader og er klar for kjøttet. Stek karbonadene i 2-3 minutter på hver side, eller til de er gjennomstekte.
Stekt løk
1. Skrell løken, del dem i to og skjær i tynne skiver.
2. Varm opp en stekepanne med Flytende Melange på middels varme og tilsett løken.
3. La løken surre i cirka 10 minutter til den er gyllen og begynner å karamellisere seg.
Tips!
Vil du ha litt ekstra smak på løken? Tilsett 2 ss sukker og 2 ss balsamicoeddiken, og la den surre i 5 minutter ekstra. Da får du nydelig søtsyrlig smak på løken.
Du kan ikke spise karbonade med løk uten hjemmelaget erterstuing! 😊
Hei Astrid, takk for supert innspill! Her vil nok mange være enige med deg. Ertestuing er nydelig til karbonader 😋
Jeg har laget karbonader i mange år, men min beste oppskrift er å tilsette revet løk og revet potet i deigen. Det gir saftige kaker. Bruker ikke potetmel/mel, det erstattes av poteten.
Stekt løk og tyttebær ved siden av gjør susen. Barnebarna liker revet gulrot med eple som tilbehør.
Hei Sigrid, din variant hørtes også nydelig ut! Takk for tips, og fortsatt fin helg til deg 🙂