Helstekt svinefilet med grillet asparges og hjertesalat-tzatziki
Krydret svinekjøtt smaker utrolig godt sammen med denne friske yoghurtsalaten. Grillede asparges og saftige tomater gjør dette måltidet til en innertier.
Ingredienser
Hjertesalat-tzatziki
Slik gjør du
1. Mariner svinefileten i kjøttmarinaden i minst 20 minutter.
2. Legg den marinerte svinefileten på en medium varm grill. Snu ofte. Fileten trenger fra 15-20 minutter, avhengig av tykkelse og temperatur på grillen.
3. Asparges vendes i grønnsaksmarinaden og legges på glovarm grill mens kjøttet hviler. De trenger kun et par minutter.
Hjertesalat-tzatziki
1. Hjertesalaten inneholder en del vann som kan være greit å få ut før du blander i yoghurten. Hakk salaten i tynne strimler og ha den i en bolle. Ha på litt salt og vend rundt. La det stå i 20 minutter før du heller av vannet som har kommet ut av salaten.
2. Bland hjertesalaten sammen med litt yoghurt, sammen med litt finhakket hvitløk og nykvernet, sort pepper. La det stå litt så smakene får satt seg.
3. Skjær tynne skiver av svinefileten og server tzatzikien, aspargesen og noen skiver friske tomater til.
Tips!
Hjertesalat-tzatzikien kan gjerne lages dagen før servering, om man ønsker å spare tid.
Kommentarer