Havremakroner er relativt raske å lage. De er ganske flate, runde småkaker med en småseig konsistens. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

150 gram Melange
1 dl sukker
2 stk egg
6 dl havregryn, store
2 ss hvetemel
2 dl rosiner, finhakket

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • quinton

    Skal det være lettkokte havregryn

    • magnus_bashirian

      Hei Karin! Vi har brukt store havregryn i denne oppskriften, men du kan også bruke lettkokte. Lykke til! 🙂

  • krystal

    Prøvde disse med tørkede tranebær, isteden for rosiner, ble supergode. 😊

    • andres.mayert

      Hei Monica! Tusen takk for tipset, det høres nydelig ut med tørkede tranebær i disse havremakronene! Fortsatt god førjulstid til deg! 🙂

  • nakia

    Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
    De ble virkelig gode 😊

    • ivah

      Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊

  • elisha.eichmann

    Jeg blandet i en halv finkakket kokesjokolade istedet for rosiner, kjempegode.

    • ed

      Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut!

  • estevan.streich

    Disse ble helt fantastisk, kan anbefales!

    • jakayla

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ellinor 😊

  • maverick.green

    Ser det skal være store havregryn. Kan man bruke de vanlige?

    • elisabeth

      Hei Berit! Det kan du også bruke. 🙂

  • verda_bernier

    Hei,! Er det ikke noe hevemiddel, bakepulver, natron i oppskriften??

    • jacinthe

      Hei Ingrid! I denne varianten er det ikke brukt noe hevemiddel. Disse hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på enkelte matvarer. Småkakene blir flate og runde, med en småseig og god konsistens. Gi oss gjerne tilbakemelding om de ikke står til forventningene. God bakelyst!