Havremakroner er enkle å lage, og tar ganske kort tid å røre sammen. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.

Ingredienser

1 porsjon

150 gram Melange
1 dl sukker
2 stk egg
6 dl havregryn, store
2 ss hvetemel
2 dl rosiner, finhakket

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • rowan.lehner

    Desse er kjempe gode,har nett laget ein porsjon,skal laga ein til.Er til å anbefale ,sunne og gode.👍😍

    • brock

      Så koselig at kakene faller i smak, Aslaug! Takk skal du ha, og god bakelyst til deg! 🙂

  • delta

    Skal smøret smeltes ? Eller smuldres ?

    • patricia

      Hei Trude! Når du rører Melange og sukker hvitt og kremaktig bruker du enten romtemperert Melange eller delt opp i biter rett fra kjøleskapet. Lykke til! 🙂

  • daija.cole

    Hva kan man bruke i stedet for hvetemel?

    • warren

      Hei Gunn! Det har vi ikke prøvd selv, men det skal ikke være noe i veien for å erstatte hvetemelet med glutenfritt fint mel hvis du ønsker det. Lykke til! 🙂

  • dwight

    Skal det være lettkokte havregryn

    • winfield

      Hei Karin! Vi har brukt store havregryn i denne oppskriften, men du kan også bruke lettkokte. Lykke til! 🙂

  • magali

    Prøvde disse med tørkede tranebær, isteden for rosiner, ble supergode. 😊

    • verda

      Hei Monica! Tusen takk for tipset, det høres nydelig ut med tørkede tranebær i disse havremakronene! Fortsatt god førjulstid til deg! 🙂

  • susan_bayer

    Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
    De ble virkelig gode 😊

    • tamia.braun

      Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊

  • kane.kutch

    Jeg blandet i en halv finkakket kokesjokolade istedet for rosiner, kjempegode.

    • rickie

      Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut!

  • ally

    Disse ble helt fantastisk, kan anbefales!

    • michaela

      Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ellinor 😊

  • jace_abernathy

    Ser det skal være store havregryn. Kan man bruke de vanlige?

    • barbara_roob

      Hei Berit! Det kan du også bruke. 🙂

  • albina_gulgowski

    Hei,! Er det ikke noe hevemiddel, bakepulver, natron i oppskriften??

    • travon

      Hei Ingrid! I denne varianten er det ikke brukt noe hevemiddel. Disse hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på enkelte matvarer. Småkakene blir flate og runde, med en småseig og god konsistens. Gi oss gjerne tilbakemelding om de ikke står til forventningene. God bakelyst!