Havremakroner
Middels
30 min
Havremakroner er relativt raske å lage. De er ganske flate, runde småkaker med en småseig konsistens. Kakene hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på matvarer som fint hvetemel. Du kan gjerne dyppe kakene i sjokolade, slik at de får et sjokoladetrekk. Oppskriften gir ca. 40 kaker.
Slik gjør du
1. Rør Melange og sukker til det blir hvitt og kremaktig.
2. Tilsett eggene, en og en av gangen, og rør godt.
3. Bland i havregryn, mel og rosiner.
4. Sett røren med to teskjeer på en bakeplate dekket med bakepapir.
5. Stek kakene i stekeovn ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen, til de er lysebrune. Avkjøl kakene på rist etter steking.
Skal det være lettkokte havregryn
Hei Karin! Vi har brukt store havregryn i denne oppskriften, men du kan også bruke lettkokte. Lykke til! 🙂
Prøvde disse med tørkede tranebær, isteden for rosiner, ble supergode. 😊
Hei Monica! Tusen takk for tipset, det høres nydelig ut med tørkede tranebær i disse havremakronene! Fortsatt god førjulstid til deg! 🙂
Super lekre! Lagde en jule variant med kanel, kardemomme, nellik og vanilje. Reven skal av en appelsin, hvit sjokolade og tranebær. Hadde ikke 6 dl havregryn så erstattet en dl med sesamfrø.
De ble virkelig gode 😊
Høres fantastisk gode ut, Solvej! Takk for tipset og kos deg med baksten 😊
Jeg blandet i en halv finkakket kokesjokolade istedet for rosiner, kjempegode.
Takk for tipset 😊Det høres veldig godt ut!
Disse ble helt fantastisk, kan anbefales!
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak, Ellinor 😊
Ser det skal være store havregryn. Kan man bruke de vanlige?
Hei Berit! Det kan du også bruke. 🙂
Hei,! Er det ikke noe hevemiddel, bakepulver, natron i oppskriften??
Hei Ingrid! I denne varianten er det ikke brukt noe hevemiddel. Disse hadde sin glanstid under krigen, da det var mangel på enkelte matvarer. Småkakene blir flate og runde, med en småseig og god konsistens. Gi oss gjerne tilbakemelding om de ikke står til forventningene. God bakelyst!