Havreflarn
Tynne og knasende sprø havreflarn er populære julekaker blant store og små. De er enkle å lage og smaker i tillegg så godt at det er vanskelig å spise bare én! Heldigvis er det fort gjort å bake nye. Oppskriften gir cirka 28 kaker.
Slik gjør du
1. Sett ovnen på 180 grader. Dekk to stekebrett med bakepapir.
2. Smelt Melange i en stor kasserolle. Tilsett havregrynene og rør godt om.
3. Bruk håndmikser eller kjøkkenmaskin og visp egg og sukker sammen på høy hastighet til en luftig eggedosis. Det tar cirka 3 minutter. Om du pisker for hånd med håndvisp tar det rundt 20 minutter.
4. Sikt inn mel og bakepulver.
5. Tilsett havregrynblandingen i eggedosisen og rør om til du har en godt blandet deig.
6. Sett deigen med teskje på bakepapiret. Ha god avstand mellom hver kake for deigen flyter utover ved steking. Du kan beregne 9 kaker per stekebrett.
7. Stek midt i ovnen i 6 til 7 minutter. Havreflarnene er ferdig stekt når de har flatet ut og har fått gyllen farge i kantene.
8. Løft bakepapiret med de nystekte havreflarnene over på en rist og la kakene avkjøles før de løftes av papiret.
9. Oppbevar i en kakeboks eller lignende.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Skal det være 6 ts bakepulver til 5 egg
Hei Ann-Kristin! Hvis du øker antall porsjoner til 5 av denne oppskriften, ser du at det ska være 5 ts bakepulver til 5 egg. Lykke til med bakingen! 🙂
Veldig enkelt å få fine kaker med denne oppskrifta. Gode også.
Hei Marianne! Takk for hyggelig tilbakemelding! Så flott at både oppskriften og kakene falt i smak. God førjulstid til deg! 🙂
Havreflarnene var veldig gode😍