Hamburger med karamellisert løk, ost, bacon og spicy aioli
Her finner du den ultimate hamburgeroppskriften. Med brie, karamellisert løk, spicy aioli og bacon blir disse smaksbombene garantert en vinner.
Ingredienser
Aioli
Karamellisert løk
Hamburgere
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Spicy aioli:
2. Bruk en høy bolle som passer til stavmikser. Ha egg, dijonsennep, chili, hvitløk, sitronsaft, salt og pepper i bollen.
3. Bruk stavmikser og bland det godt sammen. Tilsett så rapsoljen litt og litt, mens stavmikseren går. La stavemikseren jobbe til oljen er fullt innblandet og aiolien har en tykk konsistens.
4. Smak aiolien til med salt og pepper, og mer sitronsaft om ønskelig.
5. Karamellisert løk:
6. Skrell løken, kutt dem i to og skjær tynne skiver.
7. Varm Flytende Melange med smør- og rapsolje i en stekepanne til fargen er nøttebrun og tilsett så løken.
8. Skru platen ned til middels varme og la løken surre til den begynner å bli brun, ca. 10 minutter.
9. Tilsett sukkeret og bland det godt med løken. Når løken begynner å bli brun (tar ca 10 minutter på medium varme) så tilsetter du sukker.
10. Tilsett så balsamicoeddik, vann og salt. Rør godt og la det småkoke til løken er myk og kremete.
Hamburgere
1. Bland sammen kjøttdeig, karbonadedeig, dijonsennep, fersk oregano, salt og pepper.
2. Form til hamburgere.
3. Stek hamburgerne på grillen eller i en stekepanne med Flytende Melange med smør- og rapsolje. Stek først på den ene siden. Snu burgerne, legg på godt med brie og cheddar, og dekk dem til med aluminiumsfolie slik at osten smelter.
4. Sprøstek bacon, enten på grillen eller i en stekepanne med Flytende Melange med smør mens burgerne stekes.
5. Skjær hamburgerbrødene i to. Legg godt med aioli på hver bunn. Fordel ruccola, karamellisert løk og sprøstekt bacon på. Legg hamburgerne på og avslutt eventuelt med med mer dressing og rødløk.
Tips!
Hamburgerbrød er enklere å lage enn det mange tror. Oppskriften på enkle og gode grove hamburgerbrød finner du her.
Kommentarer