Halvmåner
Halvmåner har kanskje ikke så overraskende halvmåneform. Noen velger å bruke former til å stikke dem ut, mens andre stikker ut runde kaker som de bretter sammen. Noen legger også to og to halvmåner sammen og fyller dem, for eksempel med krem med romsmak, syltetøy eller svisker. Oppskriften gir ca. 40 kaker
Ingredienser
Perlesukker (til pynt)
Slik gjør du
1. Smelt Melange litt over lav varme.
2. Pisk egg og sukker til eggedosis.
3. Tilsett 250 gram halvsmeltet Melange sammen med fløten, og melet som er siktet sammen med krydder og hornsalt.
4. Arbeid deigen raskt sammen og sett den kjølig et par timer.
5. Kjevle den kalde deigen ut til cirka 0,5 centimeter tykkelse og stikk ut kaker med et glass eller en ring på cirka 8 centimeter i diameter.
6. Legg en sviske på den ene halvdelen og stryk kanten med eggehvite før kaken brettes over, slik at den får form som en halvmåne.
7. Legg kakene på bakeplate, dekket med bakepapir. Pensle kakene med eggehvite og dryss med perlesukker.
8. Stek kakene i stekeovnen ved 180 grader i 8-10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl kakene på rist.
Tips!
Lyst på mer julebakst? Her finner du over 80 oppskrifter på klassikere og nye julekaker som gir deg smaken av jul.
Hva betyr» 1 krm kanel»?
krm = forkortelse av kryddermål
Har bakt disse med glutenfritt mel og rabarbrasyltetøy, funket bra. Hvordan skal de oppbevares?
Hei Monica, så gøy at du fikk dem til å funke på din måte, også. De kan oppbevares i tørt og mørkt, for eksempel i en kakeboks. Fyllet gjør holdbarheten kortere enn om kakene lages uten fyll, så her er det bare å kose seg med kakene mens de er ferske og gode 🙂
Ble halvmånen din i bakhodet så stor at du måtte distrahere med kaker istedenfor?
😅