Gulrotkake med mørk sjokolade og fyldig ostekrem
Denne saftige gulrotkaken med fyldig og myk ostekremglasur er en vinner enten det er til bursdag, morsdag eller helgekosen. Revet sitronskall i glasuren og biter av mørk sjokolade i kakerøra gir gulrotkaken det lille ekstra. 1 porsjon tilsvarer én kake i rundform. Én kake gir ca. 12 -16 kakestykker.
Ingredienser
Gulrotkake
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Bland sammen hvetemel, vaniljesukker, kanel, revet muskatnøtt, malt kardemomme, bakepulver og natron i en bolle.
3. Riv gulroten grovt med et rivjern og bland den deretter lett inn i de tørre ingrediensene. Når den revede gulroten blir dekket av mel vil den ikke synke til bunnen, og du unngår at kaken blir tung eller kompakt.
4. Pisk egg, sukker og flytende Melange med en håndmikser eller miksmaster i ca. fem minutter.
5. Bruk deretter en sleiv og bland de tørre ingrediensene med gulrot i det våte. Rør alt lett sammen til det er godt blandet. Vend inn hakket kokesjokolade til slutt.
6. Smør en springform (26 cm) med flytende Melange dryss den med litt hvetemel. Ha røren i formen.
7. Stek kaken midt i ovnen på 180 grader i 50–60 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt.
8. La gulrotkaken avkjøles.
Ostekrem
1. Mens kaken avkjøles kan du lage glasuren. Rør sammen romtemperert kremost, romtemperert Melange, melis og vaniljesukker til du har en glatt og fin glasur. Ved å romtemperere kremosten og Melangen først, unngår du klumper i glasuren.
2. Fordel glasuren over den avkjølte gulrotkaken.
3. Pynt gjerne med friske blåbær, revet mørk sjokolade eller noen hakkede valnøtter helt til slutt.
Kommentarer
Kommentarfeltet på denne oppskriften er stengt.
Hvor mye er en porsjon?
Vet ikke sorry
Hei Tove!
1 porsjon er beregnet til en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter. Det vil normalt gi 10-12 kakestykker. Lykke til med bakingen 😊
Verdens nei universets beste oppskrift til verdens nei universets verste kake.😍😘💪🏽😞🤩😘🤩🙃🥳🙂🧐🥲🤨🧐😛😉
Så du liker altså ikke gulrotkake men synes oppskriften er veldig god? Det er da alltids noe 😅
Hadde vært greit å gi beskjed om å ikke blande sukkeret med de tørre ingrediensene..
Takk for godt innspill, Øystein! Jeg har lagt det inn i oppskriften nå 🙂