Denne saftige gulrotkaken med fyldig og myk ostekremglasur er en vinner enten det er til bursdag, morsdag eller helgekosen. Revet sitronskall i glasuren og biter av mørk sjokolade i kakerøra gir gulrotkaken det lille ekstra. 1 porsjon tilsvarer én kake i rundform. Én kake gir ca. 12 -16 kakestykker.

Ingredienser

1 porsjon

Gulrotkake

325 gram hvetemel
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
0.5 ts revet muskatnøtt
0.5 ts malt kardemomme
1.5 ts bakepulver
0.5 ts natron
400 gram grovrevet gulrot (ca. 5 stk.)
3 stk egg
300 gram sukker
100 gram kokesjokolade

Ostekrem

100 gram Melange
250 gram melis
300 gram kremost
2 ts vaniljesukker
1 ts finrevet sitronskall (kan sløyfes)
1 ss sitronsaft

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • kristy.bechtelar

    Hvor mye er en porsjon?

    • michael_bartell

      Vet ikke sorry

    • miller

      Hei Tove!
      1 porsjon er beregnet til en rund kakeform på ca. 26 cm i diameter. Det vil normalt gi 10-12 kakestykker. Lykke til med bakingen 😊

  • holden

    Verdens nei universets beste oppskrift til verdens nei universets verste kake.😍😘💪🏽😞🤩😘🤩🙃🥳🙂🧐🥲🤨🧐😛😉

    • corrine.runolfsdottir

      Så du liker altså ikke gulrotkake men synes oppskriften er veldig god? Det er da alltids noe 😅

  • verner

    Hadde vært greit å gi beskjed om å ikke blande sukkeret med de tørre ingrediensene..

    • aliza.grant

      Takk for godt innspill, Øystein! Jeg har lagt det inn i oppskriften nå 🙂

Kommentarfeltet på denne oppskriften er stengt.