Gulrotkake i langpanne
Gulrotkake kan påstås å være manges favorittkake og det forstår vi godt! Den smaker nydelig, er saftig og har en herlig glasur som gjør at man får lyst på mer enn bare ett kakestykke. Denne varianten er enkel å røre sammen og er laget i langpanne – noe som gjør den perfekt til kakebordet og anledninger som bursdager og skoleavslutninger.
Ingredienser
Gulrotkake
Ostekrem
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Gulrotkake
1. Varm opp ovnen til 175 grader. Kle en langpanne (ca. 25 x 35 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.
2. Riv gulroten grovt med et rivjern.
3. Pisk egg og sukker sammen til en luftig eggedosis. Tilsett flytende Melange og bland godt sammen.
4. Bland sammen hvetemel, krydder, vaniljesukker og bakepulver, og rør dette inn i eggeblandingen til du har en jevn og fin røre.
5. Ha i revet gulrot til slutt og rør alt lett sammen til det er godt blandet.
6. Hell røren over i formen og stek kaken på miderste rille i 40-50 minutter. Om du er usikker på om kaken er ferdig kan du stikke en kakenål eller trepinne i midten av kaken. Når deigen ikke henger igjen på pinnen er den ferdigstekt. La kaken avkjøle helt før du pynter den.
God.Kan kaken fryses?
Ja, denne kaken kan du fint fryse. Del den gjerne opp i mindre biter så blir det lettere å få plass i frysen og du kan tine den mengden du selv vil. God bakelyst 😊