Grovt brytebrød
Grovt brytebrød er et luftig og smakfullt tilbehør til både lapskaus, supper og gryteretter. Her har vi brukt grovt mel, noe som øker fiberinnholdet i brødet og bidrar til bedre metthetsfølelse. Lag gjerne flere porsjoner når du først er i gang og frys ned til senere. Da kan du enkelt ta opp så mange brytebrød du trenger.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Ha sammalt hvetemel, siktet hvetemel, tørrgjær, salt, lunkent vann og 3 ss Flytende Melange i en bakebolle.
2. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet til deigen er smidig og slipper bakebollen, cirka 10 minutter.
3. Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle eller plast, og la den stå til heving på et lunt sted i 1 time, til deigen har doblet i størrelse.
4. Pensle en paiform på 26 centimeter med 2 ss Flytende Melange.
5. Del deigen i 8 like store emner. Trill emnene runde og legg dem inntil hverandre i paiformen. Legg en i midten og resten rundt i en sirkel.
6. Dekk brytebrødet med et kjøkkenhåndkle og etterhev i 30 minutter.
7. Varm opp stekeovnen til 225 grader.
8. Pensle brytebrødet med et sammenvispet egg og dryss over solsikkefrø.
9. Stek brytebrødet på midterste rille i stekeovnen i cirka 15 minutter, eller til det har fått en fin og gyllen farge.
10. Avkjøl brytebrødet på en rist i 10 minutter før servering.
Kommentarer