Grove pannekaker
Disse grove pannekakene smaker nydelig til frokost, lunsj og middag, og kan spises med både søtt og salt tilbehør. Bruk de som wraps og fyll med salat, ost og skinke. Eller server de grove pannekakene toppet med ditt favorittsyltetøy. 1 porsjon er cirka 2 pannekaker.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Pisk sammen egg, melk, vann, Flytende Melange og salt i en stor bolle.
2. Tilsett litt og litt mel og bland alt godt til du har en jevn og klumpfri røre.
3. La pannekakerøren stå og svelle på kjøkkenbenken i 15 minutter. Dekk bollen med rent kjøkkenhåndkle om du vil det.
Tips!
Ved å la røren svelle får melet tid til å trekke til seg væske og røren blir enklere å jobbe med. Om du synes pannekakerøren blir for tykk kan du spe med litt ekstra melk.
5. Varm opp en stekepanne eller pannekakepanne på middels høy varme og ha i Flytende Melange.
6. Hell røre i stekepannen, cirka 1 dl per pannekake. Løft og vend på pannen slik at røren fordeler seg og dekker stekepannen med et tynt lag.
7. Stek til røren har stivnet på oversiden (1 til 2 minutter). Bruk en stekespade til å vende pannekaken og stek videre i cirka 1 minutt på andre siden til pannekaken er gjennomstekt og gyllen.
8. Ha de ferdigstekte pannekakene i en ildfast form under et rent kjøkkenhåndkle slik at de holder seg varme mens du steker ferdig resten.
Kommentarer