Grillede kyllinglår med lun ratatouille
Dette er en enkel og fargerik rett som sender tankene til solfylte middelhavsstrøk. Server med godt brød og fetaost.
Ingredienser
Kylling
Lun ratatouille
Slik gjør du
Kyllinglår
1. Vend lårene godt i kyllingmarinaden og la dem ligge i ca. 20 minutter.
2. Legg de marinerte kyllinglårene på indirekte varme. Kyllinglår trenger litt tid på å bli gjennomstekt, så snu ofte.
3. Sjekk om lårene er ferdige ved å stikke en kniv i benfestet. Kommer det rød saft ut må du steke lenger, er saften klar så er de ferdige.
Tips!
I denne oppskriften har vi brukt rå kyllinglår. Hvis du må bruke ferdigstekte kyllinglår, fjerner du skinnet og tørker bort det du kan av grillkrydderet.
Lun ratatouille
1. Mens kyllingen griller kutter du grønnsaker.
2. Skjær aubergine og squash i skiver, en løk i tynne båter og fire tomater delt i to.
3. Pensle grønnsakene med grønnsaksmarinade og legg dem på varm grill.
4. Gi grønnsakene skikkelig varme, men snu ofte.
5. Når grønnsakene har falt litt sammen og fått fin grillfarge er de ferdige. Tomatene kan du godt la ligge ganske rolig. De har så mye væske i seg at de må koke ut litt.
6. Legg alt sammen i en bolle sammen med litt fetaost, og rør rundt.
7. Smak til med salt og pepper, og eventuelt mer av marinaden.
8. Server den lune ratatouillen til kyllinglårene, sammen med godt brød som har fått ett minutt på hver side på grillen.
Kommentarer