Glutenfrie pepperkaker
Å bake julekakene selv gir ekstra god julestemning for mange, og pepperkakene hører jo julen til. Her finner du en knallgod oppskrift på knasende sprø, glutenfrie pepperkaker.
Ingredienser
Slik gjør du
1. Bland sirup og sukker i en kjele. La blandingen koke opp.
2. Ta kjelen av platen. Tilsett Melange i små biter og la det smelte under omrøring. La blandingen avkjøles og tilsett deretter egg.
3. Bland krydder og natron i melet og rør dette sammen med øvrige ingredienser til en deig. Dekk med plastfolie og la deigen stå kjølig i 12 timer.
4. Kjevle deigen ut på et melet bakebord eller bakepapir. Stikk ut kaker med forskjellige former eller til pepperkakehus.
5. Legg kakene på stekebrett dekket med bakepapir. Stekes ved 180°C i ca. 8-10 minutter, avhengig av tykkelsen på deigen.
6. Avkjøl kakene på platen.
Heisann, jeg bor i Tyskland og her nede finnes det et universellt glutenfritt kjeksmel… kan jeg erstatte melmengdene med dette? Tusen takk og god jul
Hei Fay! Så hyggelig at du vil prøve denne oppskriften. Vi kjenner ikke nøyaktig til det tyske melet du nevner, men jeg vil tro at det vil gå helt fint å bytte ut melmengden med kjeksmelet. Du kan jo se på innholdsfortegnelsen om det kanskje nettopp innholder noen av de samme melsortene? Prøv deg litt frem, og lykke til! 🙂
Hei, jeg prøvde denne men syns den var veldig løs ved utbaking. Smaken er selvfølgelig som pepperkaker med den krydderblandingen der 🙂
Målte nøye opp og deigen stod natt over i kjøleskap. Tips?
Hei Pål! og beklager sent svar 😅
Så dumt at deigen ikke oppførte seg som forventet. Du har sikkert ikke gjort noe feil men det kan være vi skal ta en ny gjennomgang av denne oppskriften. Takk for tilbakemeldingen!
Vennlig hilsen Anne Cathrine 😊