Når du trenger en sjokoladekake til de spesielle anledningene, så er denne sjokoladekaken et ypperlig valg. Den er rik på intens sjokoladesmak og kan på en enkel måte pyntes som en festkake. Siden den er bakt med glutenfritt mel, egner den seg særdeles godt når det er glutenallergier å ta hensyn til, samtidig som den gode smaken vil bli likt av alle.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

150 gram Melange
200 gram kokesjokolade
1 dl vann
4 stk egg
150 gram sukker
200 gram glutenfri lys melblanding
0.5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Sjokoladekrem

3 dl kremfløte
1 ss sukker
3 ss kakaopulver

Pynt

50 gram kokesjokolade

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • faustino.ullrich

    Husk glutenfri sjokolade

    • dagmar_armstrong

      Takk for påminnelsen 😊

  • krystina

    Kan den fryses?

    • richard

      Hei Snefrid! Denne kaken kan fint fryses, men vent med å lage glasuren til den dagen den skal serveres 🙂

  • louvenia

    Er det mørk eller lys kokesjokolade som skal brukes?

    • kaylie

      Hei Mette! Vi har brukt mørk sjokolade, men begge deler fungerer fint. Velg den sjokoladen du liker best. Lykke til! 😊

  • jaron

    Hei Karina
    Går greit om jeg blander hvetemel og grovmalt Rugmel ?

    • gerry.harvey

      Hei Sama! Det skal gå helt fint 🙂

      • weston.reynolds

        Veldig god kake.😋😋

        • lilly

          Så hyggelig å høre at den falt i smak, Saye! Takk for tilbakemeldingen 😊

  • andre

    Hei. Kan jeg ha nøtter i bunnen

    • sandy

      Hei Rita! Det har vi ikke prøvd, men du må gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det blir ☺️ Høres godt ut. God påske!

  • lance

    Må man ha glutenfri melblanding eller kan man bare ha vanlig hvetemel?

    • christina

      Hei Ida,
      Du kan fint bruke vanlig hvetemel dersom du ønsker det.