Når du trenger en sjokoladekake til de spesielle anledningene, så er denne sjokoladekaken et ypperlig valg. Den er rik på intens sjokoladesmak og kan på en enkel måte pyntes som en festkake. Siden den er bakt med glutenfritt mel, egner den seg særdeles godt når det er glutenallergier å ta hensyn til, samtidig som den gode smaken vil bli likt av alle.

Ingredienser

1 porsjon

Kake

150 gram Melange
200 gram kokesjokolade
1 dl vann
4 stk egg
150 gram sukker
200 gram glutenfri lys melblanding
0.5 ts salt
1 ts bakepulver
2 ss Flytende Melange (til pensling)

Sjokoladekrem

3 dl kremfløte
1 ss sukker
3 ss kakaopulver

Pynt

50 gram kokesjokolade

Produkter i oppskriften

Melange original
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • jadyn.crooks

    Skal servere kaken på søndag, men vil gjerne lage den i morgen lørdag. Ser at man kan lage den dagen før, men at det anbefales å pynte den like før servering. Men settes den da i kjøleskapet over natten uten glasuren? Kan man ha på kremen på dagen før, å sette den i kjøleskapet? Eller blir den ikke god da. Har ikke bakt med glutenfritt mel før

    • heidi

      Hei Jeanette! Beklager sent svar på denne. Nå har du sikkert allerede bakt kaken, men vi anbefaler å ha på kremen samme dag som den skal serveres. Håper det smakte! 🙂

  • linnie_kuhlman

    Hvilken type glutenfritt mel er brukt her? Toro, semper…?

    • marlen

      Hei Karin! Alle typer lys glutenfri melblanding kan brukes, så både Semper og Toro er fine alternativer. Lykke til! 🙂

  • estel.fritsch

    Skal i en bursdag hvor d er behov for glutenfrie kaker. Vurderer å lage denne, men lurer på:
    Kan den lages dagen i forveien, settes kaldt for så å ta på glasuren? Aldri bakt glutenfri kake før, så er d noe annet enn glutenfritt mel og sjokolade som må tenkes på?
    På forhånd, takk for svar😉

    • chester

      Hei Karianne! Ja, denne kan du lage dagen i forveien, og påføre glasuren før servering. Hvis du følger oppskriften går det nok bra, og det er ikke noe annet du må tenke på. Lykke til! 🙂

  • carissa

    Veldig god super bra oppskrift💯

    • cordelia.spencer

      Så koselig å høre at du liker oppskriften, Mia! Takk for tilbakemeldingen, og lykke til med bakingen 🙂

  • tess.klein

    Oppskriften var lett å følge og kaken var ikke altfor komplisert å lage. Vi hadde smash sjokolade og melis på toppen istedenfor og doblet oppskriften på kremen. Vi tok kremen på for tidlig når kaken fortsatt var litt varm, så den fløt litt utover etter hvert, men den var god likevel. Den var i tillegg ikke for søt slik noen andre sjokoladekaker er 🙂

    • marjorie_paucek

      Hei Annea! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, og at du fant din egen vri med toppingen av Smash og melis. Det høres godt ut! Lykke til hvis du prøver deg igjen 😊

  • catharine.dare

    Hvis jeg skal ha i sånn langpanne med lokk på, må jeg doble oppskrift da?

    • gideon

      Hei Susanne! Ja, du kan doble oppskriften hvis du bruker stor langpanne på 30 x 40 cm. Lykke til! 🙂

  • chyna

    Syns selve kakebunnen var veldig god, smakte slik jeg husker sjokoladekake skal smake selv om den er glutenfri (har cøliaki). Men sjokoladekremen er nok ikke for alle – for meg smakte den nesten bare bitter kakao. Pøset på med mer melis, samt vaniljesukker og ett par ss margarin, så ble den noe rundere i smaken slik jeg foretrekker den. Men liker du mørk og litt bitter sjokoladekake så er den nok midt i blinken😊

    • thad_osinski

      Hei Iselin! Så hyggelig at kaken falt i smak! Ønsker du en mildere smak på sjokoladekremen kan du bruke 2 spiseskjeer kakao istedenfor 3. Bruker du vanlig kakao vil det også gi en mildere smak enn bakekakao. Lykke til hvis du prøver igjen! 🙂

  • fatima_franecki

    Hei! Er 1 porsjon 1 kake?

    • herminia

      Ja, det stemmer. Lykke til, Wenche! 🙂

      • raheem_feeney

        Hei er 1 opsjon nok til 27 stk?

        • howard_emard

          Hei Helene! Hvis du ønsker 27 kakestykker er det best å doble porsjonen. Lykke til! 🙂

  • mathilde.bins

    Veldig kompakt sjokoladekake. Derfor mulig å dele den i to etasjer og legge krem i midten.

    • dalton_satterfield

      Takk for tipset, Lisa! 🙂

  • eduardo_torp

    Kan denne deles i to for å ha fyll i midten.

    • hugh

      Hei Hanna-Mari! Det har vi ikke prøvd selv, men det skulle ikke være noe i veien for å gjøre det. Prøv deg litt frem, og gi oss gjerne tilbakemelding på hvordan det gikk. Lykke til! 🙂

  • ericka_jakubowski

    Kan du dobble denne kaken og bruke den minste langpannen Inger karin

    • darius_leannon

      Hei Inger Karin! Ja, det kan du. En liten langpanne er circa 30 x 20 cm. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • magdalen_ward

    Husk glutenfri sjokolade

    • tremaine.ferry

      Takk for påminnelsen 😊

  • melisa.welch

    Kan den fryses?

    • leola

      Hei Snefrid! Denne kaken kan fint fryses, men vent med å lage glasuren til den dagen den skal serveres 🙂

  • hallie

    Er det mørk eller lys kokesjokolade som skal brukes?

    • madge

      Hei Mette! Vi har brukt mørk sjokolade, men begge deler fungerer fint. Velg den sjokoladen du liker best. Lykke til! 😊

  • may_kuphal

    Hei Karina
    Går greit om jeg blander hvetemel og grovmalt Rugmel ?

    • isai.rodriguez

      Hei Sama! Det skal gå helt fint 🙂

      • payton.beer

        Veldig god kake.😋😋

        • chadrick_rosenbaum

          Så hyggelig å høre at den falt i smak, Saye! Takk for tilbakemeldingen 😊

  • karlie_kerluke

    Hei. Kan jeg ha nøtter i bunnen

    • hubert_kuvalis

      Hei Rita! Det har vi ikke prøvd, men du må gjerne gi oss en tilbakemelding på hvordan det blir ☺️ Høres godt ut. God påske!

      • emmanuelle

        Ja, vi gjorde det, det smakte deilig!

  • lexus

    Må man ha glutenfri melblanding eller kan man bare ha vanlig hvetemel?

    • jeanie

      Hei Ida,
      Du kan fint bruke vanlig hvetemel dersom du ønsker det.