Glutenfri sitronkake
Sitronkake er en kjent og kjær klassiker, og den friske og syrlige smaken passer ypperlig når sola begynner å titte frem. Her er en saftig og glutenfri variant med valmuefrø.
Ingredienser
Slik gjør du
Sitronkake
1. Sett ovnen på 180 grader.
2. Pisk sammen Melange og sukker i en kjøkkenmaskin på høy hastighet, i mellom 3-5 minutter, til du har en lys og luftig masse.
3. Tilsett 1 egg av gangen, sammen med en spiseskje mel. Bland sammen resten av melet, bakepulver, revet skall fra 1 sitron og valmuefrøene, og ha dette i det våte. Tilsett saften fra en halv sitron. Visp røren til melet er godt innarbeidet.
4. Smør en brødform med Melange eller dekk den med bakepapir.
5. Ha røren i formen og stek kaken i 45 minutter, eller til en pinne kommer ut tørr når du stikker den i kaken. Det kan være lurt å sjekke etter 30 minutter.
6. La kaka avkjøle.
Denne kaken var topp! Enkel og lage og likt av ALLE. Kunne vært fint å vite mål på sitronsaft da de kommer i veldig forskjellige størrelser.
Takk for oppskriften!
Hei Kathrine! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Ja, sitroner varierer i størrelse, men denne kaken blir nok god uansett om du bruker mye eller lite sitronsaft i den, så nøyaktig mengde er ikke så avgjørende for et vellykket resultat. Generelt gir en middelsstor sitron mellom 0,4 og 0,7 dl saft. Lykke til, og god bakelyst! 🙂
walllah, denne kaken smakte TRUSE. aldri i gjen, altfor sur
Så leit at du ikke likte kaken, Trym! Det er jo litt smak og behag om man liker mye sitronsmak eller ikke. Om du skulle finne på å lage den igjen så er det fullt mulig å bruke mindre sitron eller mer sukker for å få en balanse som passer bedre for deg. Lykke til 😊
Skal det ikke være bakepulver i?
Hei Liv! Du har helt rett. Her har det sneket seg inn en feil. Vi oppdaterer oppskriften. Det skal 2ts bakepulver i. ☺️