Sitronkake er en kjent og kjær klassiker, og den friske og syrlige smaken passer ypperlig når sola begynner å titte frem. Her er en saftig og glutenfri variant med valmuefrø.

Kommentarer

  • nova

    Denne kaken var topp! Enkel og lage og likt av ALLE. Kunne vært fint å vite mål på sitronsaft da de kommer i veldig forskjellige størrelser.
    Takk for oppskriften!

    • consuelo_parker

      Hei Kathrine! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Ja, sitroner varierer i størrelse, men denne kaken blir nok god uansett om du bruker mye eller lite sitronsaft i den, så nøyaktig mengde er ikke så avgjørende for et vellykket resultat. Generelt gir en middelsstor sitron mellom 0,4 og 0,7 dl saft. Lykke til, og god bakelyst! 🙂

  • esmeralda

    walllah, denne kaken smakte TRUSE. aldri i gjen, altfor sur

    • coby.doyle

      Så leit at du ikke likte kaken, Trym! Det er jo litt smak og behag om man liker mye sitronsmak eller ikke. Om du skulle finne på å lage den igjen så er det fullt mulig å bruke mindre sitron eller mer sukker for å få en balanse som passer bedre for deg. Lykke til 😊

  • meda

    Skal det ikke være bakepulver i?

    • sigurd.bahringer

      Hei Liv! Du har helt rett. Her har det sneket seg inn en feil. Vi oppdaterer oppskriften. Det skal 2ts bakepulver i. ☺️