Glutenfri paideig
Her finner du oppskriften på en klassisk, glutenfri paideig. Ønsker du å lage pai med lokk, kan du doble oppskriften og følge samme fremgangsmetode.
Slik gjør du
1. Bland sammen det glutenfrie melet, 125 gram Melange og 2 ss vann i en kjøkkenmaskin. Kjør maskinen frem til deigen begynner å samle seg.
2. Du kan også bruke en foodprosessor til å blande sammen deigen – da er det viktig å bruke romtemperert Melange.
3. Ta paideigen ut av maskinen og elt den lett for hånd til du har en fast og fin paideig.
4. Pakk paideigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter før du former paien. Trykk ut deigen i en paiform og la den dekke sidene helt opp til kanten.
5. Hvis du ønsker kan du stikke bunnen full av hull med en gaffel og forsteke den på 200 grader i cirka 10 minutter.
6. Mens deigen hviler og avkjøles lager du paifyllet. En god smakskombinasjon er asparges, skinke og sopp, men paien kan også fylles med mye annet godt.
7. Stek paien med fyllet på 200 grader i rundt 30-40 minutter.
Veldig enkel og god oppskrift. Jeg bruker møllerens grov melblanding.
Prikker og forsteker.
Bruker rester etter middag,idag ble det broccoli,gulrot,spinat,quiona med hvitløk og oliven og spinat.
Lager eggeblanding av 3-4 egg,litt mandelmelk,salt og pepper.
Smaker himmelsk.🤩
Hei Anne Marit! Så hyggelig at oppskriften faller i smak! Din pai høres veldig smakfull og fristende ut. God bakelyst! 🙂
Denne er knallgod , eg smuldrer smør med melet og har i vann. Avkjøler og trykker ut i formen. Prikker og forsteker 15-17 min. Før eg har i fyllet og steker videre 30 min.
Hei Suzanna! Så hyggelig at du liker denne oppskriften! Det setter vi pris på at du deler. Din fremgangsmåte høres nydelig ut. Lykke til med bakingen! 🙂
Brukar Toro lys melblanding til rundstykker m.m. og aukar til 4-5 ss vatn i staden for 2 ss. La maskina gå ei stund til deiga samlar seg. Forsteiking gjev sprøere botn, så er veldig fornøgd med både smak og konsistens.
Her var det mange fine tips, Kari Helen!
Takk for at du deler med oss 😊
Smaker godt. Men helt feil konsistens. Minner ikke om paideig.
Det er ofte slik når man baker med glutenfritt mel, at konsistensen ikke blir som «vanlig». Kanskje det beste er å ikke sammenligne? Det beste er likevel at smaken er god 😊