Glutenfri blåbærpai
Blåbærpai er en klassiker, med perfekt balanse av bærenes syrlighet og paiens sødme. Nå kommer blåbærpaien i ny, glutenfri drakt. Server den gjerne sammen med litt vaniljeis eller vaniljesaus for ekstra god smak.
Ingredienser
Paibunn
Fyll
Slik gjør du
Paibunn
1. Bland sammen den glutenfrie melblandingen og sukker i en bolle.
2. Smuldre Melange i melblandingen og bruk hendene for å arbeide margarinen inn i melet.
3. Kna og elt deigen til du har en fast og fin paideig.
4. Ta halvparten av paideigen over i en paiform, og trykk ut deigen til den dekker hele paiformbunnen og sidene, helt opp til kanten av paiformen.
5. Sett paiformen inn i kjøleskapet i 30 minutter.
6. Forbered fyllet mens du venter.
Fyll
1. Bland sammen blåbær, maizena, sukker og vaniljesukker i en bolle.
2. Varm opp ovnen til 200 grader.
3. Ta paideigen ut av kjøleskapet og ha i fyllet.
4. Bruk resten av paideigen til å dekke toppen av paien. Rull ut strimler som du legger på tvers og langs av formen. Om du ønsker en enklere variant, kan du kjevle ut deigen og legge den på som et lokk. Pass da på å stikke hull på deigen slik at paien får puste under steking.
5. Visp egget og pensle toppen.
6. Sett paien inn i ovnen og stek den i 40 minutter.
7. Server gjerne sammen med vaniljeis eller vaniljesaus.
Kommentarer