Fyrstekake
Hjemmelaget fyrstekake er en klassiker og for mange fremdeles en favoritt på kakebordet. Formkaken består av mørdeig og deilig mandelfyll, og er både saftig og god. Du kan gjerne bake flere når du først er i gang, for denne kaken egner seg spesielt godt til å fryse ned.
Ingredienser
Mørdeig
Mandelmasse
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Mørdeig
1. Varm opp ovnen til 180 grader.
2. Bland melis, Melange, siktet hvetemel, egg og vann godt sammen til du har en fast deig.
3. La mørdeigen stå i kjøleskapet i minst 30 minutter. Det er viktig at deigen blir helt kald før du setter sammen kaken – da er deigen enklere å trykke ut i formen. Du kan også kjevle ut deigen om du foretrekker det.
4. Kle bunnen av en springform (ca. 26 cm) med bakepapir og pensle sidene godt med flytende Melange.
5. Ta 3/4 av deigen og trykk den ut i springformen. La deigen gå cirka 3-4 centimeter opp på kanten. Behold en fjerdedel av deigen til kryssmønsteret på topp.
Mandelmasse
1. Bland sammen malte mandler, melis og eggehviter i en bolle.
2. Ha mandelmassen over i mørdeigsskallet og bre den ut med en slikkepott.
3. Kjevle ut resten av mørdeigen (cirka 0.5 cm tykk), og skjær ut strimler på 1 cm som legges i kryssmønster oppå fyllet. Klem endene godt sammen med kanten på kaken.
4. Pensle deigen med et sammenpisket egg.
5. Stek på midterste rille i 35-45 minutter.
Bunnen ble veldig hard og smakte papp. Mandelmassen var ganske klissete og for søt.
Jeg fulgte oppskriften, og vet ikke hva jeg gjorde feil. Kunne det være noe fei i oppskriften?
Takk for tilbakemeldingen, vi skal ta en gjennomgang av oppskriften.
Det er selvfølgelig leit at du ikke ble fornøyd med kaken når du først har brukt tid til å bake. Det kan være bunnen har blitt stekt for lenge eller på for høy temperatur. Temperaturanvisningen er en anbefaling siden det kan variere veldig fra ovn til ovn.
Når det kommer til fyllet så er det litt smak og behag. For mindre søtt fyll kan du fint øke mengden mandler. Det vil også gjøre det mindre klissete.
Skal det ikke være bakepulver i oppskriften?
Hei Mette! Tusen takk for at du har et våkent blikk! Det ser ut til at bakepulver mangler, ja, så nå er oppskriften sendt til de ansvarlige, som vil svare så fort de får anledning.