Frokostpannekaker med salt og søt topping
Frokostpannekaker er perfekt når du vil kose deg litt ekstra eller gjør stas på frokosten. Her finner du forslag til både salt og søt topping, slik at du kan justere frokosten etter hva du liker best. 1 porsjon er ca. 3-4 små pannekaker.
Ingredienser
Frokostpannekaker
Salt topping
Søt topping
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Frokostpannekaker
1. Visp sammen egg i en stor bolle. Tilsett melk og Flytende Melange og rør godt.
2. Bland mel, sukker, bakepulver og salt. Tilsett litt og litt av melblandingen i eggeblandingen. Bland alt godt til du har en jevn og klumpfri røre.
3. La pannekakerøren stå og svelle på kjøkkenbenken i 15 minutter. Dekk til bollen med rent kjøkkenhåndkle om du vil. Svellingen gir melet tid til å trekke til seg væske og røren blir enklere å jobbe med. Det gjør ikke noe om røren blir tykk – det gjør det enklere å steke pannekakene. Konsistensen skal være litt som kulturmelk.
4. Ha Flytende Melange i en stekepanne på middels høy varme.
5. Bruk en liten øse eller spiseskje og hell røre 3 steder i den varme stekepannen, til 3 små pannekaker. Beregn ca. 1.5 – 2 ss røre per pannekake.
6. Stek 1-2 minutter til pannekakene er gylne på undersiden og røren på toppen har begynt å boble og sette seg i kantene.
7. Snu pannekakene med stekespade og stek de videre til de er gylne og gjennomstekt, ca. 1 minutt.
Tips!
Hold de ferdigstekte pannekakene varme til alt er klart, ved å legge dem under folie eller et rent kjøkkenhåndkle.
Kommentarer