Formkake med moreller og melisglasur
Moreller er en sommerfavoritt hos mange. Den runde og søte smaken på morellene gjør seg dessuten ekstra godt i en klassisk formkake med en frisk melisglasur.
Ingredienser
Kake
Melisglasur
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
Kake
1. Varm opp ovnen til 175 grader.
2. Bland sammen hvetemel, sukker, bakepulver og vaniljesukker.
3. Ha i Flytende Melange og melk, og visp det godt sammen.
4. Tilsett ett og ett egg av gangen og visp til du har en jevn og klumpfri røre.
5. Fjern steinene fra morellene og del dem i to. Vend dem inn i røren.
Tips!
Del morellen i to med en kniv og bruk knivspissen til å vippe ut steinen.
7. Pensle en brødform med Flytende Melange og hell røren over i formen.
8. Stek formkaken på midterste rille i cirka 40-45 minutter til den er gjennomstekt. Bruk en bakepinne for å sjekke om kaken er ferdig. Er det røre igjen på pinnen, trenger den lenger tid i ovnen.
9. Avkjøl kaken i formen mens du lager melisglasur.
Kommentarer