Fløtesaus
En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller. Bruk gjerne steikesjy fra kjøttet for å få ekstra god smak på fløtesausen. Ønsker du å variere smaken kan du tilsette friske krydderurter som du bruker i resten av måltidet, for eksempel timian og rosmarin.
Ingredienser
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. Varm opp Flytende Melange i en tykkbunnet kasserolle og visp inn hvetemelet.
2. Spe med varm kraft mens du rører. Sausen skal være klumpfri før du sper videre.
3. Kok opp og la sausen småkoke uten lokk i cirka 10 minutter.
4. Tilsett fløte og smak til sausen med soyasaus, rips- eller rognebærgelé, salt og pepper. Geleen er med for å gi sausen det lille ekstra, men kan sløyfes om ønskelig.
5. Gi sausen et raskt oppkok og hold varm til servering.
6. Ønsker du en mørkere farge på sausen kan du tilsette noen få dråper sukkerkulør.
Hei. Skal den ikke brunes i det hele tatt?
Hei Chris! Nei, denne skal ikke brunes. Det er en lys saus. Lykke til!
Går d fint å lage denne sausen dagen i forveien ..?
Hei Lise! Ja, det går fint! Lykke til, og godt nytt år til deg!
Må koke 8 til 10 min for å få bort melsmaken
Hei Eva! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂
Saus med mel MÅ koke i minst 10 min. .. det burde vært rettet i oppskriften ! .. ellers blir det melsmak ja !
Hei Venche! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂
Saus laget på meljevning bør koke i minimum 10 minutter for å få vekk melsmaken. 5 minutter er alt for lite
Min gamle mor (født 1912) sa minimum 8 minutter koking❣
Hei Lilleba! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂
Saus laget på meljevning bør koke i 10 minutter for å koke ut melsmaken. 5 minutter er alt for lite.
Hei Trine! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂
Sausen var god!😋
Hei Lars, og takk for hyggelig tilbakemelding! Glad den falt i smak 🙂
Smakte mel, endte i bosset.
Hei Seline, takk for tilbakemelding. Synd den ikke stod til forventningene! Håper du finner en variant av sausen som kan passe deg bedre 🙂
Hvis det smaker mel, har du nok ikke stekt/frest smør/melblandingen godt nok på forhånd, før du putter i væske
(Hvertfall slik jeg har erfart det)
Enig med Seline her. Men den endte ikkje i boss. Fortsatte og tilsatte steikt hjortekjøtt skåret i passe stykker og tilsatte litt løk og rødvin. 😉 Perfekt.
Er nok et poeng å frese/brune smør/ melblanding meir, men då bør det vel kanskje stå i oppskrifta. Ikkje koke i 5 min. 😉 Berre et tips. 👍🏻😊😊
Hei Toggen! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂
Kok den i 10 minutter så blir den nok bra.
Brun smør og mel spe m varm væske,fløte tilslutt
8 til ti min. koketid for sausen er bra. Jeg bruker ikke smør, men strør mel på fettlaget som ligger oppå kraften (når jeg har stekt hel kalkun). Ikke rør før alt melet har trukket til seg fett og sunket til bunnen. Fløte må til, og litt sitronsaft til slutt.
Takk for gode innspill, Synøve 😊