En god fløtesaus er noe av det beste du kan servere til lyst kjøtt som kalkun og kylling, og er slett ikke vanskelig å lage selv. Den milde og fyldige sausen passer også godt til viltkjøtt, kjøttpudding og svenske kjøttboller. Bruk gjerne steikesjy fra kjøttet for å få ekstra god smak på fløtesausen. Ønsker du å variere smaken kan du tilsette friske krydderurter som du bruker i resten av måltidet, for eksempel timian og rosmarin.

Kommentarer

  • gwendolyn.ziemann

    Hei. Skal den ikke brunes i det hele tatt?

    • cynthia

      Hei Chris! Nei, denne skal ikke brunes. Det er en lys saus. Lykke til!

  • kevon

    Går d fint å lage denne sausen dagen i forveien ..?

    • rubye.koepp

      Hei Lise! Ja, det går fint! Lykke til, og godt nytt år til deg!

  • kamren

    Må koke 8 til 10 min for å få bort melsmaken

    • christopher.gutmann

      Hei Eva! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • bettye

    Saus med mel MÅ koke i minst 10 min. .. det burde vært rettet i oppskriften ! .. ellers blir det melsmak ja !

    • herman

      Hei Venche! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • nikita

    Saus laget på meljevning bør koke i minimum 10 minutter for å få vekk melsmaken. 5 minutter er alt for lite

    • nichole

      Min gamle mor (født 1912) sa minimum 8 minutter koking❣

      • jodie_stroman

        Hei Lilleba! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • jo.mccullough

    Saus laget på meljevning bør koke i 10 minutter for å koke ut melsmaken. 5 minutter er alt for lite.

    • cordelia.roberts

      Hei Trine! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

  • natasha

    Sausen var god!😋

    • grace

      Hei Lars, og takk for hyggelig tilbakemelding! Glad den falt i smak 🙂

  • brendan

    Smakte mel, endte i bosset.

    • lamar.lakin

      Hei Seline, takk for tilbakemelding. Synd den ikke stod til forventningene! Håper du finner en variant av sausen som kan passe deg bedre 🙂

    • wilfred_davis

      Hvis det smaker mel, har du nok ikke stekt/frest smør/melblandingen godt nok på forhånd, før du putter i væske
      (Hvertfall slik jeg har erfart det)

      • lolita

        Enig med Seline her. Men den endte ikkje i boss. Fortsatte og tilsatte steikt hjortekjøtt skåret i passe stykker og tilsatte litt løk og rødvin. 😉 Perfekt.
        Er nok et poeng å frese/brune smør/ melblanding meir, men då bør det vel kanskje stå i oppskrifta. Ikkje koke i 5 min. 😉 Berre et tips. 👍🏻😊😊

        • irving.graham

          Hei Toggen! Takk for at du sier ifra, nå er oppskriften endret til koketid i 10 minutter. 🙂

    • benny.heller

      Kok den i 10 minutter så blir den nok bra.

    • jesus.lowe

      Brun smør og mel spe m varm væske,fløte tilslutt

      • scot

        8 til ti min. koketid for sausen er bra. Jeg bruker ikke smør, men strør mel på fettlaget som ligger oppå kraften (når jeg har stekt hel kalkun). Ikke rør før alt melet har trukket til seg fett og sunket til bunnen. Fløte må til, og litt sitronsaft til slutt.

        • viva

          Takk for gode innspill, Synøve 😊