Hjemmelagde fløtekarameller hører julen til, og er den perfekte julegaven til en søtmoms. Denne oppskriften gir ca. 40 karameller.

Ingredienser

4 porsjon

50 gram Melange
3 dl sukker
2.5 dl sirup, lys eller mørk
3.3 dl kremfløte
1.5 ss vaniljesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer

Kommentarer

  • sophie.wisoky

    Disse ble jo så gode! Og holder formen. Aldri klart å få til karameller ordentlig før, men denne oppskriften funket fjell. Tipset om silikonformer var kjempesmart, det fungerer veldig bra 😃 Skulle ønske at det stod at det må koke ca 30 min hvis man ikke har sånn sukkertermometer, måtte innom en annen oppskrift for å se siden det er en del år siden sist jeg prøvde. Må lage flere for å gi bort til jul 🎄

    • douglas

      Hei Marthe! Så hyggelig å høre at karamellene falt i smak! Koketiden vil nok variere noe, og det kan være grunnen til at den ikke er oppgitt i oppskriften. Kos deg i førjulstiden, og lykke til når du lager disse igjen! 🙂

  • houston_cassin

    Utrolig gode karameller! Vet ikke hva de som kommenterer under har gjort feil, men disse smaker hvertfall likt som andre karameller der du bruner sukkeret først.

    Enkel oppskrift, Anbefales! 🙂

    • makayla.walter

      Hei Amalie! Så koselig å høre at både karamellene og oppskriften falt i smak! God bakelyst videre til deg, og takk for anbefaling! 🙂

  • tabitha

    Flott oppskrift. Lett å lage. Karamellene blir kjempegod. Jeg bruker silikonbrett av ulike små former (til jul bruker jeg en silikonbrett med juletrær, stjerne etc.) da løsner karamellene lett 🍬

    • jacques.smith

      Så hyggelig at du likte oppskriften, Lillian! Takk for tipset om silikonbrett, det skal prøves! 🙂

  • cicero

    Veldig gode karameller 👌

    • josiane.cassin

      Så hyggelig høre, Linn 🙂 Og riktig god juletid til deg og dine 🎄

  • dejuan.leannon

    Fikk ikke noen karameller med denne oppskriften. Som dere har skrevet i trinn 1: smelt smør og ha i sukker osv… smør skal helt til slutten etter å ha bestått karameltesten
    Håper på refundasjon av varene som har blitt bortkastet siden lagde dobbelt

    • abbey

      Så leit at du ikke er fornøyd med oppskriften vår, Anne Lise. Det er vanskeligere når oppskriften dobles, spesielt med en oppskrift man ikke har brukt før, så vi anbefaler som regel å starte med de oppgitte mengdene. Ellers er ikke så lett å si hva som har gått galt her, men man skal få gode karameller uavhengig av om man tilsetter smør før eller etter dråpetesten.

    • kristofer

      Det er ikke sånn en lager karameller

      • elias.boehm

        Vil gjerne høre hva du mener bør gjøres annerledes, Anne 😊

        • ferne

          Denne oppskriften er helt fantastisk 🥰 har laget den til jul i 2 år nå med ulike varianter av topping. Hakkedemandler, maldon salt.
          Disse varer dessverre ikke så lenge her i huset, for de spises fort opp.
          Oppskrifter er helt perfekt med 4 porsjoners størrelse.

          • lourdes

            Hvor mange karameller får utifra 4 porsjoner

          • hazle_nolan

            Hei Anette! Antall karameller kommer an på hvor store eller små du lager dem, men denne porsjonen bør gi deg minst 40 karameller. Lykke til 😊

  • vernon.yundt

    Hva hvis jeg vil sende de i posten til Nordland som julegave?
    E d ok bare innbakt i folie?

    Hilsen
    Unni

    • kaci

      Hei Unni! Så hyggelig å gi fløtekarameller i julegave! 😊 Her ville jeg sendt de i en lufttett boks, slik at de har best holdbarhet.

  • holden

    Skal aldri bruke denne oppskriften igjen. Jeg fikk bare én stor karamell! Kjempe stor.

    • christine_klocko

      Hei Kornelis 😊 Hyggelig at du har prøvd oppskriften. Kan du ha glemt steg 7 – «Skjær eller klipp fløtekaramellene passende biter» ?

      • lester.block

        Hvis man ikke har termometer, kan du angi ca. min til myke karameller?

        • norene

          Å lage karameller uten termometer er fullt mulig og handler om å teste konsistensen underveis. For samme mengde som i denne oppskriften skal blandingen koke i ca. 30 minutter. Ta så dråpetesten: Hell en dråpe karamell i glass med kald vann. Karamellen er klar når den stivner og du kan forme den uten at den flyter ut igjen. Gjør gjerne testen flere ganger underveis. Lykke til 😊

          • johnson

            Dette er jeg helt uenig i. Uten termometer skal det ingen ting til før du har knekk. Særlig om du ikke har prøvd dette før.

          • joannie.mayert

            Det er riktig at det å lage karamell med termometer er enklere, men hvis man hele tiden passer på og tester jevnlig skal det være fullt mulig å lage god karamell uten termometer. Og som alltid: øvelse gjør mester 😊