Flaggkake passer ekstra godt på kakebordet på 17. mai, men er også fin til andre spesielle anledninger som konfirmasjon og bursdager. Flaggkaken er enkelt pyntet med ostekrem, blåbær og jordbær i skiver for å danne det norske flagget. I denne varianten har vi brukt gulrotkake som base, men den kan selvfølgelig også lages med en annen kake om du ønsker det.

Ingredienser

1 porsjon

Gulrotkake i langpanne

5 stk egg
3.5 dl sukker
3 stk gulrøtter, store (ca. 400 gram til sammen)
5 dl mel
1 ts kanel
1 ts kardemomme
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver

Ostekrem

200 gram kremost
100 gram Melange
1.5 dl melis
1 ts vaniljesukker

Pynt

400 gram jordbær
125 gram blåbær

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Slik gjør du

Hva synes du om oppskriften?

Kommentarer