Saftige fastelavnsboller med nydelig bringebærkrem blir garantert en suksess på fastelavnssøndag. Ved å elte i kald Melange til slutt, blir deigen smidig og lett å jobbe med, og de ferdige fastelavnsbollene store og luftige. Bare prøv, så skal du se! En porsjon gir ca. 16 boller.

Kommentarer

  • maximillian

    Kan man bruke jordbær istellafor bringebær

    • connor_jaskolski

      Hei Ivan! Ja, du kan gjerne bruke jordbær i kremen istedenfor bringebær. Men disse inneholder mer væske, så kremen kan bli litt løsere i konsistensen, og det er viktig å la de tinte bærene få renne godt av seg først før de blandes med kremfløten. Lykke til! 🙂

  • hilbert.franecki

    Kan man smelte smøret?

    • steve

      Hei Line!
      Det er ikke nødvendig å smelte smøret, men hvis du vil det anbefaler vi at smøret blandes sammen med melken og at du elter alt inn samtidig. Lykke til med bakingen 😊

  • sibyl_brakus

    Skal melken være kald?

    • finn.nienow

      Hei Hanne!
      Du er ikke den eneste som lurer på det siden det er veldig vanlig å tenke at væsken skal varmes opp til ca. 37 grader når man skal bake med gjær. Varme er med på å aktivere gjøren og gjør at heveprosessen går raskere. Med denne fremgangsmåten, der deigen eltes i kjøkkenmaskin så lenge som 30 minutter, vil friksjonen i bakebollene gjøre at deigen blir varm og god. Derfor er det ikke nødvendig å varme opp melken i forkant. Lykke til med bakingen 😊

  • hoyt_mraz

    Skal melken være kald?

    • enola

      Jeg tipper nei. Melken må være ca 37 grader for at gjæren skal fungere, att deigen hever sg. Mvh I.

      • jed

        Hei Ingunn! Det er ikke noe i veien for å varme opp væsken til gjærbakst, men det er ikke nødvendig. Gjæren aktiveres når den kommer sammen med de andre ingrediensene og varme fremskynder prosessen: Står deigen kaldt bruker den lenger tid på å heve, står den varmt vil det gå raskere.
        Siden denne bolledeigen eltes så lenge som 30 minutter i kjøkkenmaskin vil deigen bli varm og god av friksjonen i bakebollen – og derfor er det ikke nødvendig å varme opp melken først 😊God bakelyst!

    • antonia

      Beklager sent svar, Mona! Du er kanskje ferdig med fastelavnsbollene for denne gang 😅
      Melken kan være kald, ja. Siden deigen skal eltes så lenge vild et oppstå en del friksjon i kjøkkenmaskinen som igjen gjør at temperaturen i deigen stiger. Da er det en fordel om ingrediensene ikke er for varme i utgangspunktet. Håper dette var oppklarende og at du kanskje vil bruke denne fremgangmåten neste gang du skal bake boller. God bakelyst 😊

  • mariela.sanford

    Blir resultatet like bra om man erstatter melk med feks soya melk eller havremelk ?

    • chelsey

      Hei Randi!
      Du kan fint bruke soyamelk eller mandemelk i stedet for helmelk. Begge deler vil gi godt resultat. Du kan også bruke vann dersom du ikke har noe annet.
      Her kan du lese mer om hvilke alternativer som finnes for deg som vil bake uten kumelk: https://mills.dev06.dekodes.no/melange/slik-baker-du-uten-melk/

      Lykke til med baksten 😊

  • monica_franecki

    Er d blå eller rød gjær som skal brukes?

    • willis

      Hei Tove! Mange foretrekker gjær for søt gjærbakst og synes den gir det beste resultatet. Men du kan bruke begge deler. Lykke til med bakingen og god fastelavns 😊

  • moses.skiles

    Hei. Hvis jeg ønsker å bruke tørr gjær, hvor mye skal jeg bruke da? Mvh Linda

    • maryam

      Hei Linda! Her kan du bytte ut 50 g fersk gjær med 1 pakke tørrgjær. Du kan også bruke mindre mengder av begge typene dersom du ønsker det. Da behøver bare deigen lenger tid til å heve til dobbel størrelse. God bakelyst 😊

  • eloise_will

    Skal ikke gjæren oppløses i veske først??

    • heath

      Hei Solveig! På grunn av den lange eltetiden blir gjæren godt fordelt så det er ikke nødvendig å løse opp gjæren i væske først. Bare smuldre den i litt mindre biter og elt sammen med alt det andre. Lykke til med baksten 😊