Fajitas med biff
Denne tex-mex-klassikeren er en familievennlig rett med masse smak. Fajitas kan serveres som taco der man selv kan fylle ingrediensene i lefsen, eller du kan fylle dem ferdig og klare til servering. Server gjerne med en frisk og hjemmelaget guacamole.
Ingredienser
Guacamole
Til servering
Produkter i oppskriften
Slik gjør du
1. La kjøttet ligge i romtemperatur ca. 30 minutter før steking.
2. Tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Dette gjør at kjøttet blir enklere å brune. Krydre kjøttet deretter med salt, pepper og paprikapulver.
3. Varm opp Flytende Melange med smør- og rapsolje i en stekepanne på sterk varme. Når Melangen har fått en nøttebrun farge, er temperaturen i stekepannen riktig. Brun kjøttet på alle sider.
4. Har du et steketermometer, kan du stikke dette inn i midten av kjøttet.
5. Senk temperaturen til middels høy varme og stek biffen til kjøttsaften pipler ut på oversiden. Snu biffen og stek til det pipler på den andre siden. Da skal kjøttet være medium stekt og ha en kjernetemperatur på 60 grader. Steketiden kan variere avhengig av størrelsen og tykkelsen på kjøttstykket, så det sikreste er å bruke et steketermometer.
6. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter mens du tilbereder resten. Om du skjærer i kjøttet rett etter steking så vil mye av kjøttsaften renne ut og kjøttet kan bli tørt.
7. Varm stekepannen med Flytende Melange med smør- og rapsolje, og stek løkskivene 2-3 minutter under omrøring.
8. Skjær paprika i strimler og ha i stekepannen sammen med finhakket hvitløk og oregano. La det steke sammen løken i 3-4 minutter på medium varme.
9. Hell over vann og la blandingen surre noen minutter på middels høy varme.
Kommentarer