Lite slår lukten av nystekt eplekake. I denne varianten har vi også brukt vaniljekrem, noe som gir ekstra god smak og gjør kaken supersaftig. Et godt tips når du skal lage eplekake er å bruke epler som egner seg til baking. Syrlige, norske eplesorter som for eksempel Gravenstein, Akerø og Rød Prins egner seg spesielt godt.

Ingredienser

1 porsjon

200 gram Melange
500 gram epler
3 ss brunt sukker
1 ts kanel
150 gram sukker
4 stk egg
300 gram siktet hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
300 gram vaniljekrem
2 ss perlesukker

Produkter i oppskriften

Melange 500 gram
Melange
En unik sammensetning av planteoljer gjør at Melange i folie egner seg svært godt til all form fo… Les mer
Flytende Melange Original
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer

Kommentarer

  • emerald.keeling

    Hvorfor smøre forma under bakepapiret??? Det har jeg aldri skjønt! 🤭

    • liliane_west

      Hei Anne Margrete!
      Det å smøre formen litt gjør det enklere å kle med bakepapir fordi papiret fester seg. Det gjør også at det ligger stabilt når man skal helle i kakerøren. Det er altså kun et hjelpemiddel for å gjøre det litt enklere men du kan fint la være å gjøre det. God bakelyst 😊

      • yasmin

        Helt enig. Limer papiret fast med litt smeltet smør. Gjør dette også på kantene. Her bruker jeg smalt bakepapir på rull.

        • easton

          Takk for tipset, Trond! 🙂

      • karina_jerde

        Eg bruker å fukte forma lett med vann, da fester bakepapiret seg til forma 🙂

        • davion

          Hei Randi! Det høres også ut som et godt alternativ, takk for at du deler tipset ditt med oss. God bakelyst til deg! 🙂

  • lea_pollich

    Skal smøret smeltes før det piskes med sukkeret?

    • evie

      Hei, og takk for spørsmål! Nei, Melangen skal ikke smeltes før det piskes med sukkeret, men ha det gjerne romtemperert 🙂 Lykke til!

      • chelsea.schiller

        Dere skriver: slå vaniljekrem på kaken. Skal den skyves bare mot ytterkantene??
        Har jeg misforstått.

        • jessyca.green

          Hei Ruth! Vaniljekremen skal legges/strykes forsiktig på kakerøren, gjerne med en slikkepott eller kakespatel dersom man har det. Målet er et jevnt lag med vaniljekrem og at det helst ikke skal gå helt ut til kanten mot formen. La det være 1-2 cm rundt hele hvor det ikke er noe vaniljekrem.
          Vi har forsøkt å skrive punkt 9 litt tydeligere og håper det er lettere å forstå nå.
          Takk for tilbakemeldingen og god bakelyst 😊

  • angela

    45 min är alldeles för lång tid i ugnen.

    • domenic.pacocha

      Hei Inger, og takk for tilbakemelding! Det kan nok variere fra ovn til ovn, så forsøk gjerne kortere steketid neste gang. Håper det smaker 🙂

  • hazle

    Hei hei
    Jeg bakte kaken igår og jeg er ikke flink til å bake men det ble en stooor suksse 🙂 , det ble veldig god og softig kake :).
    Kommer til å bake den flere ganger til. Takk for oppskriften :))

    • king_yundt

      Takk for hyggelig tilbakemelding! Håper kaken fremdeles står på bordet hos deg en gang i blant 😊

  • arlo.gutmann

    Skal det være epler kun rundt kanten i deigen og ikke i vaniljesausen. Fant ikke svar på dette, men ser det er spurt før.

    • ted.nienow

      Hei Grethe, takk for spørsmål, ser at det kan misforstås. Eplene skal altså settes i hele kaken 🙂 Ha en fin dag!

  • euna

    Skal eplebitene kun legges i kanten hvor der er kakerøre? Eller også oppå vaniljekremen?

    • bonita.collier

      Hei Wenche, eplene skal settes i hele kaken 🙂 Ha en fin dag videre!

  • annamae

    Vaniljekrem? Hva mener dere, ferdig eller tørr pose?

    • caitlyn

      Hei Ragnhild, vaniljekremen kan godt kjøpes ferdig, hvis ikke du foretrekker å lage den selv. Begge deler fungerer fint i kaken 🙂

  • kenyon_upton

    Hvis du skal lage denne i en langpanne på 25×35…bruker du da 1 porsjon eller fler?

    • christ_zemlak

      Hei Rosita, da bruker vi en porsjon. Håper den faller i smak! God helg 🙂

  • briana

    Hvorfor skal langpannen smøres for deretter å legge i bakepapir ? Virket litt «bakvendt»😊

    • alvina.collins

      For å feste bakepapiret

    • jacinthe_romaguera

      Hei Liv, og takk for innspill. Skjønner hva du mener, men det er som Anne her sier, mange liker å feste bakepapiret på den måten 🙂

  • lavada.schulist

    Veldig god…egner den seg til frysing?..

    • makayla

      Hei Marit, så hyggelig å høre! Eplekaken er super å fryse ned til neste gang du skulle få lyst på noe godt 😋

  • maddison_bergnaum

    Denne er sååå god 😍😍

    • alfonzo

      Hei, Ann Kristin, og tusen takk for super tilbakemelding! Veldig gøy at du liker den 🍏 🤗

  • frederic_schaefer

    Den må prøves. Elsker eplekake 🥰

    • charlene

      Hei Eva, så hyggelig! Håper den faller i smak ❤️