Eplekake
Enkel
50 min
Dette er klassikeren vi alltid kommer tilbake til. Få ting slår et stykke varm, kanelduftende eplekake servert med en kule vaniljeis. Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake.
Ingredienser
1 porsjon
3 stk epler
3 stk egg
2.5 dl sukker
1.5 dl Flytende Melange
1 dl melk
3 dl siktet hvetemel
2 ts bakepulver
1 ss sukker
1 ts kanel
Produkter i oppskriften
Flytende Melange
Her får du Melanges gode stekeegenskaper og oljens flytende konsistens i en praktisk flaske som g… Les mer
Slik gjør du
1. Varm opp stekeovnen til 200 grader.
2. Skrell og del eplene i skiver.
3. Pisk egg og sukker til eggedosis.
4. Bland i Flytende Melange og melk. Rør inn hvetemel og bakepulver.
5. Hell røren i en rund kakeform (cirka 24 cm) og fordel epleskivene utover røren.
6. Dryss på sukker og kanel, og stek eplekaken på nederste rille i stekeovnen i ca. 40 minutter.
Tips!
Server med vaniljeis eller pisket krem hvis du har lyst på noe ekstra godt!
Det var en veldig god kake som en 11åring kunne lage selv uten noe hjelp, det er en god dessert for alle som liker kaker
Hei Alin! Så gøy å høre at denne kaken faller i smak, og er lett å lage for 11-åringer! Lykke til hvis du baker igjen, og god bakelyst til deg! 🙂
Jeg fulgte oppskriften for EN porsjon, men la til et ekstra egg og doblet antall epler. Kaken ble knallgod men krevde 60min steketid.
Hei Pål Torleif! Så hyggelig å høre at kaken falt i smak! Og takk for tips om en liten vri med flere epler og egg, det må vi prøve selv en dag! 🙂
Hvordan kan det ha seg at stekeformen skal være 24 cm i diameter UANSETT antall porsjoner ?
Hei Dag! Nei, det stemmer at formen må være større hvis du øker porsjonsstørrelsene. Hvor mange porsjoner er du interessert i å lage? Fortell det til oss, så skal vi hjelpe deg med riktige mål på formen. Alternativt kan du prøve deg litt frem. Det viktigste er at det er plass nok i formen til at kaken kan heve. Lykke til!
Pleier å operere med kakestykker, ca 5 cm hver i bredde. Hvis jeg da trenger ti stykker, hvor mye deig og hvor stor form?
Hei Jan! Oppskriften gir cirka 10 biter eplekake, så du kan fint prøve deg på oppskriften til en porsjon, og bruke 24 cm form. Hvis du tror det blir for snaut kan du øke til to porsjoner, og benytte 26 cm kakeform. Lykke til! 🙂
Denne var fantastisk god, takk for en bra oppskrift 😀👍
Så hyggelig at eplekaken falt i smak, Henrikke! Takk for tilbakemeldingen! 🙂
Jeg brukte oppskrivet tul den eple kake . Smakte så godt 👍
Så hyggelig å høre at kaken falt i smak, Nadia! God sommer videre til deg! 🙂
Hvilken funksjon bruker man, varmluft eller under over varme?
Hei Amy!
Her har vi brukt vanlig over- og undervarme. Du kan også bruke varmluft men da anbefaler vi å redusere varmen med omtrent 20 grader, altså til 180 grader varmluft. Lykke til med kakebakingen 😊
Har lagd denne to ganger nå, første gang på 200° hvor den ble litt småsvidd på toppen, og nå i dag på ca 180° med strålende resultat!
Hei Vilde! Godt å høre at det ble vellykket! Alle ovner er så forskjellige, så det gjelder å prøve seg litt frem slik som du gjorde. Håper kaken faller i smak. God bakelyst videre 🙂
lagde denne kaka på skolen i mat og helse. Kaken ble svidd på toppen og inni var den fortsatt bare deig. Men utenom det kan jeg foreslå en endring på oppskrifta: istedenfor å sette kaken på nederste rille ville jeg heller brukt den midterste
Hei, og takk for godt innspill. Gøy at du lagde denne i mat og helse på skolen 🙂 Ettersom alle ovner er forskjellige, må man ofte justere litt i steketid og temperatur. Det sikreste i denne oppskriften vil være å sjekke med en pinne når du nærmer deg slutten av anbefalt steketid for å sjekke om den er ferdig. Bedre lykke neste gang 🙂
takk
Skrudde av ovnen etter 20 minutter, allerede da var den nesten gjennomstekt.. Lot den hvile på restvarmen. Resultatet ser fint ut, men kaken min er også svidd på toppen🤷🏻♀️
Hei Anna Maria, og takk for tilbakemelding! Om du vil forsøke en gang til, ville jeg absolutt forsøkt lavere varme og følge med underveis, så ikke den blir for stekt på toppen. Ettersom ovner er så forskjellige, gjelder det å prøve seg litt frem, så blir nok resultatet helt perfekt til slutt. Glad den falt i smak! God bakelyst videre 🙂
Forsvinnende god!
Laget denne til mannen skulle ha styremøte. De var 5 stk, kun et lite stykke igjen 3 timer senere…..
Smeltet 150 g Melange da jeg ikke hadde flytende😊
Hei Nina, ja, denne er en vinner på ethvert møte. Jammen godt du fikk en liten smak 😋
Dobla porsjonen, ikke noe problem på 200grader i 40 min. Valgte langpanne istede. Nydelig kake☺️ Ikke svidd på 200grader midt i ovnen
Hei Lillian, og takk for tilbakemelding. Glad den falt i smak 🙂
Du har sikkert gjort det feil det funker helt perfekt💜
40 minutter er ikke nokk på dobbel portion!! Minst 30 min til🙄
Hei Junette, og tusen takk for tilbakemelding! Lurt å øke steketiden når du dobler porsjonen, ja 🙂
Blir ikke 200 grader litt vel varmt? Pleier å gå ned mot 180 grader for formkaker. Er den høye temperaturen for å få karamellisering av sukkeret? Ser at kaken på bildet nærmer seg svidd..? Anbefaler ellers et lite dryss hakkede mandler på tippen for litt krunsj 😉
Hei Helene, Takk for tips med mandler! For oss har oppskriften fungert på 200grader, men du må gjerne skru ned temperaturen litt, eller sette kaken lenger ned i ovnen, dersom du vil ha den litt lysere på toppen. 😊
Svidd! Må du gi deg ..
Hei😊, det er den beste eplekaken jeg har laget, fantastisk 👍
Tusen takk for tilbakemelding, Berit! Superhyggelig å høre at du har funnet en ny eplefavoritt hos oss 🤗